Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

«Ο τουρισμός κινητήρια δύναμη για την οικονομία»

«Ο τουρισμός αποτελεί κινητήρια δύναμη για την οικονομία που μπορεί να συμπαρασύρει στην ανάπτυξη και όλους τους άλλους παραγωγικούς τομείς και κατέγραψε τις υψηλότερες επιδόσεις για τρεις συνεχόμενες χρονιές», σημείωσε η υπουργός ΤουρισμούΈλενα Κουντουρά, μιλώντας στη συζήτηση του Προϋπολογισμού.
Το 2017 ήταν θεαματική χρονιά με αύξηση πάνω από 9% στις διεθνείς αφίξεις και εκτιμάμε ότι θα έχουμε ρεκόρ όλων των εποχών στα τουριστικά έσοδα, είπε η κυρία Κουντουρά και πρόσθεσε ότι το 2017, ο τουρισμός ενίσχυσε την κατανάλωση και τις καταθέσεις, αύξησε σημαντικά τις μεταφορές και στο 11μηνο καταγράφεται ιστορικό ρεκόρ επιβατικής κίνησης στα αεροδρόμια της χώρας με σχεδόν 10% αύξηση σε σχέση με το 2016. Συνέβαλε επίσης στην άνοδο του λιανικού εμπορίου, του τζίρου των αγορών αφορολόγητων ειδών, του κύκλου εργασιών στον τομέα της εστίασης και στις εξαγωγές. Έφερε διψήφια αύξηση στην επισκεψιμότητα και τα έσοδα των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, κυριαρχεί στις ενάρξεις νέων επιχειρήσεων, αλλά και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Η κυρία Κουντουρά επικαλέστηκε πρόσφατες προβλέψεις, σύμφωνα με τις οποίες, η συνολική συμβολή του τουρισμού στην απασχόληση αναμένεται να αυξηθεί πάνω από μια μονάδα το 2017 και προβλέπεται να αγγίξει το 26% το 2018.
Για το 2018, τα πρώτα θετικά μηνύματα και οι προκρατήσεις μας κάνουν πολύ αισιόδοξους, είπε η Έλενα Κουντουρά και τόνισε ότι στόχος είναι να καθιερωθεί η Ελλάδα σε παγκόσμιο τουριστικό προορισμό για 365 ημέρες το χρόνο. Επιδίωξη είναι, τα οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη να διαχυθούν σε όλες τις τοπικές κοινωνίες για τα επόμενα χρόνια.
Η πολιτική που έχει τεθεί σε εφαρμογή από το 2015, έχει στόχο να αυξηθούν οι προορισμοί και η τουριστική κίνηση το χειμώνα. Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα ενίσχυσε τις παραδοσιακές της αγορές και άνοιξε νέες δυναμικές αγορές επισκεπτών. Επίσης έγινε πράξη η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, με μια σειρά δράσεων.
Προτεραιότητα του υπουργείου είναι να ενισχυθεί η διαθεσιμότητα και προτεραιότητα του τουριστικού προϊόντος, ενώ υιοθετείται πιο ευέλικτο νομοθετικό πλαίσιο με βάση τις διεθνείς τάσεις. Με στόχο να προχωρήσουν νέες επενδύσεις, προωθούνται τομείς όπως ο τουρισμός υγείας και ευεξίας. Ταυτόχρονα, το υπουργείο ολοκληρώνει τις προδιαγραφές για τον αγροτουρισμό, και έχει προτεραιότητα την ενίσχυση του καταδυτικού τουρισμού, της κρουαζιέρας, την αξιοποίηση των μαρινών. Την ίδια ώρα διεθνείς αλυσίδες εισέρχονται στην ελληνική αγορά και διερευνούν ευκαιρίες στον τομέα του τουρισμού.
«Τα τρία τελευταία χρόνια, η κυβέρνησή μας με ισχυρή πολιτική βούληση, συγκεκριμένο αναπτυξιακό σχέδιο και αποτελεσματικότητα που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, υλοποιεί το στρατηγικό στόχο για την οριστική έξοδο από την κρίση, την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας με όρους βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας σε νέες υγιείς βάσεις», ανέφερε η υπουργός Τουρισμού και πρόσθεσε ότι οι επόμενοι μήνες είναι καθοριστικοί για την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα.

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only