Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Οι θεωρίες συνομωσίας που θέλουν τον Α. Χίτλερ να έχει «σκηνοθετήσει» τον θάνατό του


Φως στις συνθήκες του θανάτου ή της διαφυγής του Αδόλφου Χίτλερ προσπαθεί να ρίξει η εκπομπή του History Channel «Κυνηγώντας τον Χίτλερ». Το πετυχημένο πρόγραμμα του τηλεοπτικού καναλιού το οποίο διανύει την τρίτη σεζόν του είναι εκείνη της επιβίωσης του Αδόλφου Χίτλερ μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και της διαφυγής του σε μια χώρα της Νότιας Αμερικής.
Αυτό το «σενάριο» ακούγεται εδώ και δεκαετίες στους συνωμοσιολογικούς κύκλους χωρίς ωστόσο να έχει βρεθεί ποτέ η παραμικρή απτή απόδειξη ότι ο δικτάτορας «σκηνοθέτησε» τον θάνατό του.
Στην τρίτη της σεζόν, η σειρά ακολουθεί τον βετεράνο ερευνητή της CIA  Bob Baer ενώ εκείνος διανύει την υποτιθέμενη πορεία διαφυγής του Χίλτερ χρησιμοποιώντας τεχνικές ανίχνευσης και εξελιγμένες στρατηγικές που εφαρμόζουν υπηρεσίες πληροφοριών ανά τον κόσμο, για να εντοπίζουν και να αιχμαλωτίζουν στόχους «υψηλής σημασίας».Σε σημερινό δημοσίευμα της Mirror αναφέρει τους έξι βασικούς λόγους που κάνουν τους συνωμοσιολόγους να πιστεύουν ακράδαντα ότι ο Χίτλερ δεν αυτοκτόνησε στο καταφύγιό του στο Βερολίνο, αλλά κατάφερε να διαφύγει και να παραμείνει ζωντανός για πολλές δεκαετίες. Πρόκειται για θέματα που αναμένεται να διερευνήσει στα επόμενα επεισόδια η σειρά, η οποία έχει ήδη σημειώσει υψηλά νούμερα τηλεθέασης.
1. Υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να απέδρασε από το διάσημο καταφύγιό του χρησιμοποιώντας μια μυστική σήραγγα
Επί των ημερών του Χίτλερ στη διοίκηση της Γερμανίας, στο Βερολίνο είχαν δημιουργηθεί υπόγειες σήραγγες και καταφύγια συνολικού μήκους τουλάχιστον 150 χιλιομέτρων. Ο Χίτλερ θα μπορούσε εύκολα να χρησιμοποιήσει τις συγκεκριμένες σήραγγες για να διαφύγει, ισχυρίζονται οι συνωμοσιολόγοι.
2. Αρχεία του FBI αναφέρουν το ενδεχόμενο ο Χίτλερ να διέφυγε στην Αργεντινή στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου
Η εν λόγω έκθεση του FBI, με ημερομηνία 21 Σεπτεμβρίου, 1945, περιλαμβάνει ισχυρισμούς ότι μια ομάδα αξιωματούχων φυγάδευσε τον Χίτλερ στην Αργεντινή. Στη συνέχεια τον έκρυψαν σε ένα καταφύγιο στους πρόποδες των Άνδεων, σύμφωνα πάντα με τις συγκεκριμένες μαρτυρίες στο FBI.
3. Σύμφωνα με άλλους ερευνητές, ο Χίτλερ απέδρασε από την Ευρώπη μετά την πτώση του Βερολίνου με ναζιστικό υποβρύχιο
Υπάρχουν ισχυρισμοί ότι ο ναζιστής ηγέτης διέφυγε από τους διώκτες του, τις συμμαχικές δυνάμεις, με ένα «κρυφό κονβόι» υποβρύχιων σκαφών τύπου u-boot, μαζί με άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του ναζιστικού κόμματος. Εκεί παρέμεινε κρυμμένος για αρκετά χρόνια μαζί με τον «Αρχιτέκτονα του Ολοκαυτώματος» Αδόλφο Άιχμαν και τον Δρ. Μένγκελε.
4. Ένας πληροφοριοδότης της  CIA ισχυρίζεται ότι είδε τον Χίτλερ στην Κολομβία το 1955
Σε πρόσφατα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της CIA - που περιλάμβαναν και τον μυστικό φάκελο JFK - υπήρχε και η κατάθεση ενός πληροφοριοδότη της υπηρεσίας, με κωδικό όνομα «Cimelody-3».
Αυτή ενημέρωνε  τον επικεφαλής της υπηρεσίας στη Βενεζουέλα ότι τον είχε προσεγγίσει ένας πρώην πράκτορα των SS, που ισχυριζόταν ότι συνάντησε τον Χίτλερ στην πόλη Τούνχα.
5. Μαρτυρίες για ένα «μυστικό νησί» των Ναζί
Αρκετοί συνωμοσιολόγοι πιστεύουν ότι χιλιάδες ναζί είχαν διαφύγει στη Νότια Αμερική μετά το τέλος του πολέμου και σχεδίαζαν την «επιστροφή» του Γ Ράιχ σε ένα μυστικό νησί, ανοιχτά της Χιλής. Ο Χίτλερ είχε βρει καταφύγιο εκεί για αρκετά χρόνια, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη θεωρία.
6. Ο Χίτλερ ανακηρύχθηκε νεκρός από γερμανικό δικαστήριο 11 ολόκληρα χρόνια μετά τον θάνατό του
Παρά το γεγονός ότι η επίσημη «γραμμή» ήταν από την αρχή ότι ο ναζιστής ηγέτης αυτοκτόνησε βάζοντας ένα όπλο στο στόμα του και πατώντας τη σκανδάλη, δεν ανακηρύχθηκε επισήμως νεκρός παρά μόνο 11 χρόνια αργότερα.
Η καθυστέρηση αυτή βάζει σε υποψίες του συνωμοσιολόγους που πιστεύουν ότι υπήρχαν στοιχεία ότι τελικά επιβίωσε, αλλά αποκρύφθηκαν από τις Αρχές λόγω της αδυναμίας εντοπισμού του.

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only