Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Μια εβραϊκή πόλη 2.100 ετών βρέθηκε στην Ιουδαία, όμως είχε νομίσματα με ελληνική γραφή.


Τα νομίσματα, τα κεραμικά και τα τελετουργικά λουτρά που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα αποκάλυψαν μια εβραϊκή πόλη της Χασμόναι, στη Σούγια στο Όρος Χεβρώνα. 
Τελετουργικά λουτρά ανασκάπτονται στο χώρο [Φωτό: Ariel University Press] 

Τα ευρήματα είναι εκπληκτικά υπό το πρίσμα των ιστορικών αναφορών σχετικά με τη δραστηριότητα των Χασμόν και τη μετατροπή των Εδαμιτών που κατοικούσαν στην περιοχή, το έτος 112 π.Χ. Η ανακάλυψη ενός τόπου διακανονισμού από την εποχή του Χασμονημένου Βασιλείου μπορεί να ρίξει φως στο θέμα αυτό. 

Μέχρι σήμερα, ο τόπος πολιτιστικής κληρονομιάς στο Susya είναι γνωστός στους επισκέπτες ως μια εβραϊκή πόλη 1.500 ετών που κατοικήθηκε από τις ρωμαϊκές έως τις μουσουλμανικές περιόδους. Τα νέα ευρήματα προηγούνται της γνωστής εγκατάστασης της πόλης κατά τα 600 χρόνια.


Νομίσματα που ανακαλύφθηκαν στην ανασκαφή [Φωτό: Τμήμα Σπουδών Χωρών του Ισραήλ στο Κολλέγιο Herzog] 

Τα ευρήματα αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια ανασκαφής που διεξήχθη από τον Αρχιεπίσκοπο Πολιτικής Διοίκησης της Ιουδαίας και της Σαμάριας, υπό την επίβλεψη της αρχαιολόγου Achia Cohen Tavour και με τη βοήθεια της διοίκησης της περιοχής Susiya και της Hevron Hills Development Company.  

Οι εκσκαφείς του χώρου, οι σπουδαστές του Τμήματος Μελετών του Χωριού του Ισραήλ στο Κολλέγιο Herzog, καθοδήγησαν από τον Dr. Itzhak Meitlis, αρχαιολόγο και λέκτορα στο κολέγιο. 

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only