Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Αρχαία Καρχηδόνα: Ενδείξεις για θυσίες παιδιών!


Αποτρόπαια συναισθήματα έχει προκαλέσει η πρόσφατη αρχαιολογική ανακάλυψη Αμερικανών ερευνητών, οι οποίοι βρήκαν σαφείς ενδείξεις ότι οι αρχαίοι Καρχηδόνιοι θυσίαζαν τα ίδια τους τα παιδιά προσπαθώντας να κερδίσουν την εύνοια των θεών.
Οπως εξηγεί η Ζόζεφιν Κιν, επικεφαλής της μελέτης και λέκτορας αρχαίας ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, οι ανασκαφές που έγιναν στην Τυνησία, και στη Σικελία και τη Σαρδηνία έφεραν στο φως μικροσκοπικά αποτεφρωμένα οστά προσεκτικά συσκευασμένα σε δοχεία, θαμμένα κάτω από πλάκες με παρακλήσεις στους θεούς.
H ανακάλυψη της ερευνητικής ομάδας συγκλόνισε την επιστημονική κοινότητα, φέρνοντας στο φως ένα μεγάλο taboo. Η Κουίν εξηγεί ότι οι ακαδημαϊκοί συνάδελφοί της σοκαρίστηκαν με τα ευρήματα.«Η αίσθηση ότι έσπασε κάποιο απόλυτο ταμπού είναι πολύ ισχυρή. Ηταν εντυπωσιακό το πόσο συχνά οι συνεργάτες μου αντιδρούσαν με τρόμο λέγοντας "όχι, αυτό δεν είναι δυνατό, θα πρέπει να έχουμε κάνει λάθος".
Μας αρέσει να πιστεύουμε ότι είμαστε πολύ κοντά στον αρχαίο κόσμο, ότι ήταν πραγματικά ακριβώς όπως εμείς, αλλά η αλήθεια είναι, φοβάμαι, ότι είχε εντελώς διαφορετικούς κανόνες ζωής».

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only