Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

Εις τας Ελληνικάς Καλένδας» η χρηματοδότηση για την ανασκαφή του Τύμβου Καστά


ΥΠ.ΠΟ: 10.000.000€ για την Αναστήλωση Παλατιού στη Βεργίνα. Ούτε ένα(1)€ για τη συνέχιση των ανασκαφών στον Τύμβο Καστά


...και το παιχνίδι των εντυπώσεων καλά κρατεί ή καλύτερα διαρκεί, όσο και η επικοινωνιακή διαχείριση των «τιμώμενων» προσώπων που παρήλασαν «συγκινημένοι» από το μνημείο...

    Η ελλιπής ανάδειξη του σπουδαίου αρχαιολογικού πλούτου με τα μοναδικά, στον Ελληνικό χώρο, χαρακτηριστικά, μπορεί να κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον ερευνητικών ομάδων και τουριστών που έχουν «μπει στον πάγο» αναμένοντας την ολοκλήρωση του ανασκαφικού έργου, όμως, αυτό δεν φαίνεται να αποτελεί επιδίωξη/πρωταρχικό μέλημα του ΥΠ.ΠΟ.

    Η προσοχή και ο σεβασμός που επιτάσσει η αντιμετώπιση του εκπληκτικού αυτού Παγκοσμίου φήμης Μνημείου καθώς και η ιερότητα που αποπνέει ως ταφικό, αποτελούν έννοιες που οι δημοσιολογούντες και κατά καιρούς «τιμώμενοι» επισκέπτες χρησιμοποιούν στις διθυραμβικές δηλώσεις τους που δυστυχώς, δεν δείχνουν να ενστερνίζονται έμπρακτα.

Κύριοι του ΥΠ.ΠΟ, καλώς ορίσατε 10.000.000€ για την Αναστήλωση Παλατιού στη Βεργίνα όμως, ως δημότες και πρωτίστως Έλληνες απαιτούμε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, 10.000.000€ για τη συνέχιση των ανασκαφών στον Τύμβο Καστά που φιλοξενείται ακόμα «κοιμώμενος» στα εδάφη μας και αποτελεί υποχρέωσή μας να τον ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ και να ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ..

Σίγουρα, τα καλά και επί χρόνια θαμμένα μυστικά του, έχουν να μας διδάξουν πολλά...


Υ.Γ: Όσο για το κάλεσμα του δημάρχου της Αμφίπολης κ.Μελίτου για διαμαρτυρία, ακόμη περιμένουμε.....

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only