Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Αυτά είναι τα τρόφιμα που θα πρέπει να αποκλείσετε αμέσως από την διατροφή σας!


Τα αναψυκτικά με ανθρακικό – Διαβάστε παρακάτω…
Είναι γνωστό ότι τα αναψυκτικά περιέχουν πολύ ζάχαρη αλλά και φωσφορικό οξύ το οποίο ευθύνεται για μια σειρά ασθενειών. Κάποια από αυτά περιέχουν και καφείνη η οποία αυξάνει την αρτηριακή πίεση και προκαλεί καρδιακές παθήσεις.
Τα πατατάκια
Αποφεύγουμε τα πατατάκια όχι μόνο γιατί περιέχουν πολύ λίπος αλλά επειδή περιέχουν και υψηλά ποσοστά ακρυλαμιδίου που τα καθιστά καρκινογόνα.
Τη ζάχαρη
Η κατανάλωση ζάχαρης προκαλεί διαβήτη και γι’ αυτό το λόγο θεωρείται ένα τρόφιμο που σκοτώνει σιγά σιγά. Μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με φυσικά τρόφιμα όπως μέλι και σιρόπι αγάβης.
Τα αλλαντικά
Πρόκειται για μια μορφή επεξεργασμένου κρέατος με αρκετό λίπος και νιτρώδη, ένα πρόσθετο που είναι ιδιαίτερα επιβλαβές για την υγεία και μπορεί να προκαλέσει καρδιαγγειακές παθήσεις.
Τα ντόνατς
Τα ντόνατς αποτελούνται κυρίως από ζάχαρη και λίπος και δεν προσφέρουν τίποτα από θρεπτική άποψη. Μην ξεχνάτε ότι το λάδι στο οποίο τηγανίζονται έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές.
Τους χυμούς με ζάχαρη
Ο φρέσκος χυμός από φρούτα κάνει σίγουρα καλό αλλά οι έτοιμοι του εμπορίου περιέχουν συνήθως πολύ ζάχαρη και τεχνητά χρώματα και καλό είναι να τους αποφεύγουμε.
Τις τηγανιτές πατάτες
Για τον ίδιο λόγο που αποφεύγουμε και τα πατατάκια. Οι πατάτες οι τηγανιτές περιέχουν ακρυλαμίδιο, μια ουσία που περιέχει η πατάτα όταν ψήνεται στους 120 βαθμούς και πάνω.
Τις ντομάτες σε κονσέρβα
Οι κονσέρβες περιέχουν δισφαινόλη Α η οποία περνά στα τρόφιμα και συγκεκριμένα στην ντομάτα λόγω των οξέων που περιέχει. Η δισφαινόλη αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών ασθενειών και καρκίνου.
Την κατεψυγμένη πίτσα
Όπως και πολλά άλλα επεξεργασμένα τρόφιμα, έτσι και η κατεψυγμένη έτοιμη πίτσα περιέχει πολύ αλάτι. Δεν προσφέρουν τίποτα από θρεπτικής άποψης και έχουν πολλές θερμίδες. Προτιμήστε τις σπιτικές!
Τα ενεργειακά ποτά
Τα συγκεκριμένα ποτά μόνο ενέργεια δεν μας δίνουν. Στην πραγματικότητα μας προκαλούν πονοκεφάλους και νευρικότητα λόγω της καφείνης που περιέχουν.
Την μαρμελάδα του εμπορίου
Να τις αποφεύγετε: οι μαρμελάδες του εμπορίου περιέχουν βενζοϊκό νάτριο. Το συγκεκριμένο χημικό συντηρητικό χρησιμοποιείται για την εξόντωση των βακτηρίων που βρίσκονται στα τρόφιμα και μπορεί να προκαλέσει υπερδραστηριότητα στα έμβρυα και στα μικρά παιδιά.
Τις ρυζογκοφρέτες
Πιστεύουμε λανθασμένα ότι οι ρυζογκοφρέτες είναι μια υγιεινή λύση για σνακ αλλά ξεχνάμε ότι έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη.
Έτοιμες σκόνες για γλυκά
Εύκολες και γρήγορες οι συγκεκριμένες σκόνες περιέχουν πολύ αλάτι και συντηρητικά. Είναι προτιμότερο να φτιάχνετε σπιτικά γλυκά και να επιλέγετε μόνοι σας τα υλικά που θα βάλετε μέσα.
Τα κράκερ
Υπάρχει μεγάλη ποικιλία κράκερ στο σούπερ μάρκετ. Φροντίστε να διαβάζετε τις ετικέτες με τα συστατικά πριν τα αγοράσετε καθώς πολλά από αυτά περιέχουν πολύ αλάτι και κορεσμένα λίπη.

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only