Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Για κακούργημα στελέχη του ΕΟΠΥΥ! Την ώρα που έκοβαν φάρμακα από τον κόσμο, έβγαζαν εκατομμύρια με κομπίνες!

Οικονομική αφαίμαξη του ΕΟΠΥΥ, κατά τη διετία 2012-2014, δια της επιβολής πλαφόν σε ιατρικά υλικά, καταλογίζει η Δικαιοσύνη που προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος.

Η δίωξη που ασκήθηκε από την Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας αφορά το αδίκημα της απιστίας και στρέφεται σε βάρος συνολικά 9 προσώπων, μεταξύ των οποίων είναι πρώην μέλη του Δ.Σ του ΕΟΠΠΥ, πρώην μέλη της διοίκησης του ΙΚΑ και του ΟΓΑ καθώς και ειδικοί επιστήμονες.

Η ζημία που προκλήθηκε στο Δημόσιο αγγίζει τα 15εκ. Ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της του Σώματος Ελεγκτών Υγείας, με αφορμή τα οποία ξεκίνησε η εισαγγελική έρευνα.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία αυτά, με δύο αποφάσεις τους , την περίοδο 2012-2014, τα πρώην μέλη της διοίκησης του ΕΟΠΠΥ ανώτατο όριο δαπάνης σε συγκεκριμένα ιατρικά υλικά(οστομικά) που αφορούσαν είδη κολοστομίας, ειλεοστομίας, ουρητοροστομίας και καθετήρες γαστροστομίας παρά τις έντονες διαφωνίες που υπήρχαν πως η επιβολή πλαφόν θα προκαλέσει ζημία στο Δημόσιο.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε από τον Άρειο Πάγο στη Βουλή προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες και των αρμοδίων τότε Υπουργών Οικονομίας, Εργασίας , Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Δικαστικές πηγές αναφέρουν ωστόσο ότι η διαβίβαση γίνεται για τυπικούς λόγους καθώς οι επίμαχες αποφάσεις φέρουν και τις υπογραφές τους.

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only