Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Τα φυσικά φάρμακα που μας προσφέρει απλόχερα η μητέρα φύση, αντικαταστάτες των χαπιών.


Οι πονοκέφαλοι, ο πυρετός και τα άλλα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος μπορούν  να γίνουν εξαιρετικά ενοχλητικά όταν έχεις να πάς στην δουλεια,το σχολείο η τη σχολή σου. Όταν το να ξαναγυρίσεις στο κρεβάτι σου να κοιμηθείς δεν είναι μια επιλογή όλοι καταφεύγουμε στην εύκολη λύση των χαπιών.
Τα χάπια στις περισσότερες των περιπτώσεων μας προσφέρουν άμεση ανακούφιση απο τα προβλήματα που μας ταλαιπωρουν. Παρόλαυτα τα χάπια έχουν κάποιες ανεπιθύμητες παρενέργειες τις οποίες η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν υπολογίζει. Όταν γίνεται υπερκατανάλωση των χημικών φαρμακευτικών μπορεί να προκληθουν ανεπανόρθωτες βλάβες σε μέρη του οργανισμού μας όπως οι νεφροί, το πεπτικό σύστημα και το καρδιαγγειακό σύστημα.
http://www.cleverly.me/natural-remedies/
Δεν είναι όμως ανάγκη να τρέχουμε στην λύση της χημικής αντιμετώπισης καθώς η μητέρα φύση έχει προνοήσει για εμάς και έχει κατασκευάσει τα εξής καταπραυντικά τα οποία ανακουφίζουν απο πονοκέφαλους και μυικούς πόνους.
1. Τζίντζερ.
Pinterest
Τα τελευταία χρόνια η ρίζα του τζίντζερ γίνεται ολοένα και πιο διάσημη για τις φαρμακευτικές της ιδιότητες. Το έλαιο που εμπεριέχετε στο τζίντζερ δυναμώνει το ανοσοποιητικό συστημα έχει αντιφλεγμωνώδη δραση και αντιμετωπίζει δραστικά τον πονοκέφαλο καθώς έχει δράση ενάντια σε ένα ένζυμο όπως η ασπιρίνη.
Μπορείτε να καταναλώσετε το τζίντζερ με πολλούς τρόπους διαφορετικά πάρτε λίγο βρασμένο νερό και τοποθετήστε μέσα την ρίζα του τζιντζερ αφήστε το να μουλίασει για πέντε λεπτα, στην συνέχεια πάρτε ενα κομμάτι ύφασμα βάλτε το μεσα στο νερό και έπειτα εφαρμόστε το στο σημείο του πόνου.
2. Κουρκουμάς.
Pinterest
Ο κουρκουμάς χρησιμοποιείται για πάνω απο 5.000 χρόνια σαν ιατρικό με δράση ενάντια στο πόνο.
Μπορείτε να καταναλώσετε το κουρκουμά σε μορφή σκόνης μαζί με το φαγητό σας η αλλίως να το πάρετε σε μορφή κάψουλας.
3. Άρνικα
Pinterest
Το 2001 το συγκεκριμένο φυτό είχε ανακηρυχθεί ως ιατρικό φυτό του χρόνου. Το ενεργό συστατικό της άρνικας μπορεί να βοηθήσει  στον μυικό πόνο και τα αρθριτικά προβλήματα.
Η άρνικα είναι μόνο για εξωτερική χρήση. Μπορείτε να αγοράσετε ένα σκεύασμα που περιέχει άρνικα η αλλίως να χύσετε λίγο καυτό νερό πάνω στο λουλούδι της άρνικας και στην συνέχεια να το τρίψετε στη περιοχή της ενόχλησης.
4. Βαλεριάνα.
Pixabay
Η βαλεριάνα είναι ευρέως γνωστή για τις ηρεμιστικές της δράσεις. Όμως το φυτό αυτο μπορεί να κάνει πολλά παραπάνω όπως να βελτιώσει την συγκέντρωση σας να θεραπέυσει το πονοκέφαλο και ίσως και τις ημικρανίες.
Ρίξτε μισό κουταλάκι βαλεριάνας σε ένα ποτήρι νερό και πιείτε το σιγά σιγά. Μην καταναλώσετε πανω απο τρία κουταλάκια βαλεριάνας την ημέρα.
5. Μέντα.
Twitter/AviNaturals
Το έλαιο που παράγεται απο την μέντα σύμφωνα με έρευνες μπορεί αν θεραπεύσει πονοκέφαλους και σωματικές καταπονήσεις.
Για να εκμεταλευττε τις ιατρικές ιδιότητες της μέντας ρίξτε 1-2 σταγόνες απο το έλαιο της στους κροτάφους σας και με κυκλικές κινήσεις καντε μασάζ στο δέρμα σας. Προσοχή μην έρθει σε επαφή με τα μάτια σας.
6. Ρίζα γλυκόριζας.
Pinterest
Η ενοξολόνη που περιέχεται στην ρίζα της γλυκόριζας έχει αντιμικρωβιακή δραση και βοηθάει στην αποσυμφώρηση της ρινικής κοιλότητας κάτι που την κάνει τέλειο φάρμακο για το κρυολόγημα. Ένα τσάι γλυκόριζας μπορεί επίσης να ανακουφήσει τον ερεθισμένο σας λαιμο. Είναι απαραίτητο να μιλήσετε με τον γιατρό σας πριν προβείτε στην κατανάλωση της γλυκόριζας.
7. Φλοιός Ιτίας.
Pinterest
Η ιατρική χρήση του φλοιού της Ιτιας έχει αποδειχθεί και επιστημονικά οτι θεραπεύει τον πονοκέφαλο και τους πόνους της πλάτης. Ο φλοιός της άσπρης Ιτιας είναι ο πιο αποτελεσματικός.
Τοποθετήστε μέσα σε ένα μπόλ ενάμιση κουταλάκι φλοιό Ιτιάς και στην συνέχεια ρίξτε μέσα δύο ποτήρια κρύο νερό. Αφήστε το μείγμα να “κάτσει” για 8 ώρες και στην συνέχεια διαχωρίστε το φλοιό απο το νερό. Πιείτε το νερό της Ιτιάς και απαλλαγείτε απο τον πυρετο και τον πονοκέφαλο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only