Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Μουρουνέλαιο κατά της εποχιακής γρίπης και των ιώσεων


Η εποχική γρίπη απειλεί τόσο τους ενήλικες, όσο και πολύ περισσότερο τα παιδιά που παραμένουν σε περιβάλλοντα με μαζική συνάθροιση ατόμων.

Ενήλικες που εργάζονται σε μεγάλα γραφεία που συγκεντρώνουν πολύ κόσμο (πχ. Δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες κλπ.), αλλά και μαθητές σε σχολεία – παιδότοπους κλπ. αποτελούν ομάδες υψηλού κινδύνου. Ένα και μόνο άτομο (συνάδελφος, επισκέπτης ή συμμαθητής ) να φέρει τα συμπτώματα, η γρίπη – ίωση μπορεί να μεταφερθεί άμεσα και στους υπόλοιπους στον ίδιο χώρο. Το ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων) με συνεχείς ανακοινώσεις και διαφημίσεις του μας ενημερώνει ότι η γρίπη ως οξεία νόσος του αναπνευστικού συστήματος μεταδίδεται πολύ εύκολα από το ένα άτομο στο άλλο. Μπορεί να προκαλέσει από ήπια έως και πολύ σοβαρή νόσηση.

Γρίπη και εποχική γρίπη

Στην Ελλάδα εποχικές εξάρσεις γρίπης εμφανίζονται κατά τους χειμερινούς μήνες (από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο). Με βάση τα δεδομένα των τελευταίων περιόδων εποχικής γρίπης στη χώρα μας, φαίνεται ότι η επιδημιολογία του νοσήματος, μετά την πανδημία του 2009, έχει πλέον αποκτήσει τα χαρακτηριστικά της συνήθους εποχικής έξαρσης, και ειδικότερα:

α) το επιδημικό κύμα συμβαίνει μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου,
β) η κορύφωση της δραστηριότητας συμβαίνει μεταξύ Φεβρουαρίου-Μαρτίου,
γ) κυκλοφορούν σε μεγαλύτερο ή μικρότερο ποσοστό όλα τα στελέχη γρίπης.

Για τους παραπάνω λόγους, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, κατά την περίοδο αυξημένης κυκλοφορίας του ιού της γρίπης και χωρίς να είναι αναγκαία η εργαστηριακή επιβεβαίωσήτης, είναι φρόνιμο να εμβολιαστούμε για την πρόληψη του σχετικού κινδύνου.

Ωστόσο κατά την προσωπική μου άποψη υπάρχει μία πολύ ασφαλής διατροφική λύση για να αντιμετωπίσουμε την προσβολή από μία ενδεχόμενη εποχική γρίπη… Και αυτή δεν είναι άλλη από το μουρουνέλαιο!

Το μουρουνέλαιο, είναι γνωστό εξ αιτίας των σπουδαίων διατροφικών ιδιοτήτων του (αποτελεί εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων: DHA 600 mg/5ml και ΕΡΑ 400 mg/5ml, όπως και της ιδιαίτερα σημαντικής βιταμίνης D: 10 μg/5ml,περιέχει επίσης βιταμίνη Α: 250 μg/5ml και βιταμίνη Ε: 10 mg/5ml για την αντιοξειδωτική προστασία των ωμέγα-3), θωρακίζει αποτελεσματικά το ανοσοποιητικό. Μάλιστα στην Ελλάδα κατά τη δεκαετία του 1960 χρησιμοποιήθηκε εκτενώς για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, τόσο των παιδιών όσο και των ενηλίκων. Θα έλεγα ότι χαρακτήρισε διατροφικά τα άτομα της συγκεκριμένης γενιάς.

Μουρουνέλαιο: Η αποτελεσματική προστασία

Ένα ευαίσθητο ανοσοποιητικό είναι πολύ ευάλωτο στην προσβολή από διάφορους ιούς. Επομένως, όταν παρουσιάζεται έξαρση των κρουσμάτων των ιώσεων ή αναμένεται κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη ενίσχυση του ανοσοποιητικού μέσω της λήψης μουρουνέλαιου.

Συμπερασματικά, το πιο σημαντικό πλεονέκτημα του μουρουνέλαιου είναι ότι περιέχει έναν μοναδικό συνδυασμό συνύπαρξης φυσικών ωμέγα-3 λιπαρών και βιταμίνης D, τον οποίο δεν θα βρείτε σε κανένα συμπλήρωμα διατροφής. Με τον τρόπο αυτό λειτουργεί έμμεσα ως αντιφλεγμονώδης και ανοσοπροστατευτικός παράγοντας, θωρακίζοντας τον οργανισμό έναντι των εποχικών ιώσεων και της γρίπης. Βέβαια, προκειμένου να επωφεληθείτε μέγιστα από τις πολλαπλά οφέλη υγείας που προσφέρει είναι πολύ σημαντικό να καταναλώνετε μουρουνέλαιο υψηλής ποιότητας!

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only