Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Χριστιανική εκκλησία 1.500 ετών ανακάλυψαν Τούρκοι αρχαιολόγοιΤούρκοι αρχαιολόγοι εκτιμούν πως ανακάλυψαν μία από τις παλαιότερες εκκλησίες της χριστιανοσύνης, στο Εσκιπαζάρ της Τουρκίας, στην αρχαία πόλη της Ανδριανούπολης -αυτή του οσίου Αλυπίου του Στυλίτη, η οποία μάλιστα έχει σημαντικά ψηφιδωτά στο δάπεδό της.
Τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως πρόκειται για εκκλησία 1.500 ετών και είναι μια από τις πρώτες της Ανατολής.
Ο καθηγητής αρχαιολογίας του πανεπιστήμιο Καράμπουκ στο Εσκίπαζαρ, Ερσίν Τσελίκμπας, είπε στο Anadolu ότι τα ψηφιδωτά, που κοσμούν το δάπεδο, είχαν σκεπαστεί με ειδικό προστατευτικό υλικό για να μην πάθουν ζημιά. Ο ίδιος σημείωσε πως πρόκειται για εκκλησία του 5ου αιώνα μΧ και οι πηγές κάνουν αναφορά σε μοναστήρι του οσίου Αλυπίου, το οποίο ελπίζουν ότι θα βρουν.
«Είναι πολύ πιθανόν αυτό το μοναστήρι να το βρούμε. Βρήκαμε σημαντικές φιγούρες στα ψηφιδωτά. Για τον χριστιανικό κόσμο αυτή η πόλη είναι σημαντική έπειτα από τη γέννηση και τον θάνατό του Αλυπίου εδώ. Γνωρίζουμε ότι οι χριστιανοί έρχονταν στο λιμάνι Αμάσρα, από εκείνα με τα πόδια πήγαιναν Ανδριανούπολη και στη συνέχεια για εμπόριο στην Κωνσταντινούπολη» τόνισε ο ίδιος.

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only