Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ...καμήλες ηλικίας 2.000 ετών

Τα γλυπτά συμπλέγματα βρίσκονται σε βράχους από ψαμμίτη και παρουσιάζονται με όλα τα χαρακτηριστικά τους όπως και σε αλληλεπίδραση με άλλα θηλαστικά.


Σκαλισμένες στην πέτρα, καμήλες και ιπποειδή, με ηλικία 2.000 ετών ήρθαν στο φως μέσα από μια νέα αρχαιολογική ανακάλυψη.

Οι μελετητές πιστεύουν πως οι καμήλες ήταν εξημερωμένες στη νότια αραβική χερσόνησο, όπου βοήθησαν τους ανθρώπους να ταξιδεύουν σε ερημικά τοπία για χιλιετίες. Τώρα, σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Antiquity του Cambridge, αρχαιολόγοι που εξερευνούν την επαρχία Al Jawf στη Σαουδική Αραβία βρήκαν ένα σύμπλεγμα σκαλισμένο σε βράχους που πιστοποιεί την ύπαρξή τους στην περιοχή.
Τα γλυπτά συμπλέγματα βρίσκονται σε βράχους από ψαμμίτη και παρουσιάζονται με όλα τα χαρακτηριστικά τους όπως και σε αλληλεπίδραση με άλλα θηλαστικά όπως ένα γαϊδούρι κάτι σπάνιο για απεικονίσεις εκείνης της εποχής.
Παρόλο που πολλά από τα ίχνη που βρέθηκαν φέρουν μεγάλες φθορές από το χρόνο, το Γαλλικό Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας και τη Σαουδική Επιτροπή Τουρισμού και Εθνικής Κληρονομιάς δήλωσαν ότι στο χώρο τον οποίο αποκαλούσαν «δρόμο της καμήλας» και στον οποίο βρέθηκαν τα ίχνη της αρχαίας τέχνης βρέθηκαν και κάποια ελάχιστα κατάλοιπα εργαλείων.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα ζώα χαράχτηκαν στους βράχους κατά την περίοδο ανάπαυλας των ταξιδευτών ή ότι το μέρος χρησιμοποιείτο και ως τόπος προσευχής.

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only