Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

2017: Η χρονιά – ρεκόρ για τον οίκο Christie’s!

Ο οίκος δημοπρασιών Christie’s τα πήγε… περίφημα τη χρονιά που μας πέρασε. Συγκεκριμένα κατέγραψε αύξηση 26% στις πωλήσεις του που ανήλθαν στα 5,1 δισεκατομμύρια στερλίνες το 2017. Κι αυτό χάρη στα καλά αποτελέσματα που σημείωσε σε όλες τις περιοχές και στην κατακύρωση αντί ποσού ρεκόρ του πίνακα «Salvador Mundi» («Ο Σωτήρας του Κόσμου») του Λεονάρντο ντα Βίντσι.

Στους πλειστηριασμούς που καταγράφουν αύξηση 38% και ανέρχονται στα 4,6 δισεκατομμύρια στερλίνες (5,2 δισεκ. ευρώ) οφείλονται τα θετικά αυτά αποτελέσματα του οίκου, ο οποίος εδρεύει στο Λονδίνο, σύμφωνα με ανακοίνωση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα. Αντίθετα, οι πωλήσεις κοινή συναινέσει πέφτουν κατά 32% στα 472,4 εκατομμύρια στερλίνες, ενώ οι ηλεκτρονικές πωλήσεις παραμένουν ακόμη στο «περιθώριο» με 165,6 εκατομμύρια στερλίνες.

Αυξήσεις… παντού για τον Christie’s!

Όλες οι γεωγραφικές περιοχές καταγράφουν αύξηση των πωλήσεων: 68% στα 32,5 δισεκ. στερλίνες στην αμερικανική ήπειρο, 16% στο 1,5 δισεκ. στερλίνες στην Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή και 11% στα 582,9 εκατομμύρια στην Ασία.
Επιπρόσθετα, οι πωλήσεις ιμπρεσιονιστικής και σύγχρονης τέχνης αυξήθηκαν κατά 60% (1,2 δισεκ. στερλίνες), σύγχρονης και μεταπολεμικής τέχνης κατά 25% (1,2 δισεκατ. στερλίνες) και ασιατικής τέχνης κατά 50% (704,6 εκατομμύρια).

Επτά στα δέκα πιο… μοσχοπουλημένα αντικείμενα παγκοσμίως το 2017 δημοπρατήθηκαν από τον Κρίστις, που ανήκει στην εταιρία συμμετοχών Artemis της οικογένειας Πινό. Ανάμεσα σε αυτά ήταν ο φημισμένος πίνακας του Λεονάρντο ντα Βίντσι που κατακυρώθηκε στα 342,2 εκατομμύρια στερλίνες (390 εκατομ. ευρώ).
«Το 2018, επικεντρωνόμαστε στη διεύρυνση της παγκόσμιας βάσης της πελατείας μας και στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς αυτήν, κυρίως μέσω Διαδικτύου», σχολίασε ο γενικός διευθυντής του Christie’s Γκιγιόμ Τσερούτι.

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only