Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

ΕΧΟΥΜΕ 400.000 ΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΒΕΡΜΑΧΤ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΘΗΡΙΩΔΙΑ

ΕΧΟΥΜΕ 400.000 ΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΒΕΡΜΑΧΤ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΘΗΡΙΩΔΙΑ

Έγγραφα «φωτιά» που αποδεικνύουν τις γερμανικές θηριωδίες κατά την περίοδο της ναζιστικής κατοχής αποκάλυψε ότι έχει στην κατοχή του ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας κ. Κώστας Ησυχος.
Μιλώντας στην Βουλή, ο κ. Ήσυχος γνωστοποίησε πως στο αρχείο του ελληνικού υπουργείου βρίσκονται 400.000 αρχεία των γερμανικών κατοχικών ενόπλων δυνάμεων, γνωστών και ως Βέρμαχτ, τα οποία βρίσκονται σε διαδικασία ψηφιοποίησης.
Όπως τόνισε, τα έγγραφα αυτά αποδεικνύουν:
- Παράνομες αρχαιολογικές ανασκαφές κατά την περίοδο 1941 – 1944
- Εξόρυξη πολύτιμων μετάλλων και ορυκτών
- Καταστροφές ιστορικών μνημείων.
- Καταστροφή υποδομών όπως αεροδρόμια, λιμάνια και δρόμοι
Επισήμανε δε πως τα συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία δεν επιδέχονται αμφισβήτησης καθώς είναι γερμανικά και άρα αποτελούν «ομολογία» ενοχής.
Πέραν αυτών, ο υπουργός υποστήριξε ότι η διεκδίκηση πρέπει να λάβει χαρακτηριστικά διεθνοποιημένου αιτήματος και να μην περιοριστεί ως διμερές ζήτημα μεταξύ Ελλάδας – Γερμανίας.

Read more: http://www.newsbomb.gr/…/isyxos-exoyme-400-000-arxeia-tis-v…

Βουλή: Η Διακομματική θα διεκδικήσει αποζημιώσεις και για τα αρχαία που έκλεψαν οι ναζί.

Διευρύνει τον κατάλογο των αξιώσεων η Επιτροπή της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, εντάσσοντας και τους αρχαιολογικούς θησαυρούς που εκλάπησαν κατά τη διάρκεια της Κατοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν να καλέσουν στελέχη της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης του υπουργείου Πολιτισμού, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν υπάρχει ακριβής καταγραφή των αντικειμένων που λεηλατήθηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα.

Πέραν αυτού, τα μέλη έκαναν δεκτή την πρόταση της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου και ενέταξαν στον προγραμματισμό τους ενημέρωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις ενεργές αξιώσεις της χώρας έναντι της Γερμανίας. Παράλληλα, θα επιχειρηθεί η διοργάνωση διεθνών συμποσίων με προσκεκλημένους διπλωμάτες, ακαδημαϊκούς και πολιτικούς, ώστε να «ανοίξει» ο σχετικός διάλογος και να ενεργοποιηθούν σημαντικοί σύμμαχοι.

Επιπροσθέτως, στη συνεδρίαση παρέστη και ο καθηγητής του δημοσίου και διεθνούς Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου, Στέλιος Περάκης, ο οποίος ήταν πληρεξούσιος της χώρας στην παρέμβαση στο Δικαστήριο της Χάγης για τις αποζημιώσεις στο Δίστομο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καθηγητής εξήγησε ότι η κυβέρνηση μπορεί να επιλέξει τις εξής εναλλακτικές νομικές οδούς για τις διεκδικήσεις: προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, έκδοση ρηματικής διακοίνωσης, που δύναται να προκαλέσει την ικανοποίηση των αιτημάτων μας μέσω διαπραγματεύσεων, προσφυγή σε Διαιτητικό Δικαστήριο.
Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only