Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Αίγυπτος: Τάφος ιέρειας 4.500 ετών! - Σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη (φωτό)

Στην Χετπέτ, ιέρεια της αιγυπτιακής θεάς της γονιμότητας Άθωρ ανήκει ο τάφος  που εντόπισαν οι αιγύπτιοι αρχαιολόγοι κοντά στις διάσημες πυραμίδες της Γκίζας, έξω από το Κάιρο. Ο τάφος χρονολογείται εδώ και 4.400 χρόνια, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου. 
Το εύρημα εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή της Νεκρόπολης της Γκίζας. Εκεί υπάρχει ένα μεγάλο συγκρότημα αρχαίων μνημείων. Ανάμεσά τους οι πυραμίδες και η Σφίγγα. 
Η ιέρεια Χετπέτ είχε πολύ στενές σχέσεις με τους Αιγύπτιους βασιλείς της 5ης Δυναστείας. 
Στο εσωτερικό βρίσκονται τοιχογραφίες 
Η κατασκευή του τάφου έγινε με πύλινα τούβλα. Στο εσωτερικό του υπάρχουν τοιχογραφίες σε καλή κατάσταση που παρουσιάζουν τη Χετπέτ σε διάφορες σκηνές κυνηγιού και ψαρέματος ή την ώρα που λαμβάνει προσφορές από τα παιδιά της.
Επίσης, οι τοιχογραφίες αναπαριστούν σκηνές από παραστάσεις μουσικής και χορού, καθώς και μαϊμούδες ως οικιακά ζώα. Μια τοιχογραφία δείχνει μια μαϊμού να χορεύει μπροστά από μια ορχήστρα. Ο υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, Χάλεντ αλ Ανάνι δήλωσε ότι «ήταν υψηλόβαθμη αξιωματούχος και είχε στενούς δεσμούς με το παλάτι». 
Το αρχιτεκτονικό στυλ του τάφου και τα διακοσμητικά στοιχεία τοποθετούν τον τάφο στην 5η Δυναστεί. Η είσοδος οδηγεί σε έναν ναό σε σχήμα «L». 
Ο Ανάνι προανήγγειλε ότι οι ανασκαφές θα συνεχιστούν και εκτίμησε ότι σύντομα θα ανακαλύψουν νέα ευρήματα στην περιοχή, που βρίσκεται 20 χιλιόμετρα νότια του Καΐρου. 

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only