Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Αρχαιολογικό θησαυρό βρήκε στα δίχτυα του ψαράς από την ΑλεξανδρούποληΜία εντελώς διαφορετική ψαριά βρήκε στα δίχτυα του χθες Πέμπτη ένας ψαράς από την Αλεξανδρούπολη. Ένας μικρός αρχαιολογικός θησαυρός που αποτελείται από 17 ολόκληρους αμφορείς και 31 θραύσματα διάφορων αρχαιοτήτων, ανασύρθηκαν από το βυθό από το αλιευτικό «Παναγία Θαλασσινή».
Τα πλούσια ευρήματα παραδόθηκαν στην Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης, ενώ πληροφορίες για τα ευρήματα θα δώσουν οι αρμόδιες αρχαιολογικές υπηρεσίες.
Ο αλιέας της Αλεξανδρούπολης ήταν με το αλιευτικό του ανατολικά της Λήμνου, όταν τα συρόμενο εργαλείο της μηχανότρατας αλίευσε τα ευρήματα!
Η ανακοίνωση του Λιμενικού:
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης από τον Κυβερνήτη Α/Κ σκάφους, ότι, κατά τη διάρκεια αλιείας, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Λήμνου, ανέλκυσε περί τους δεκαεπτά (17) αμφορείς καθώς και τριάντα ένα (31) θραύσματα αμφορέων.
Οι εν λόγω αμφορείς, διαστάσεων από 35εκ (ύψος) επί 23εκ (πλάτος) έως 65εκ (ύψος) επί 45εκ (πλάτος), παραδόθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης όπου και φυλάσσονται, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου για την παραλαβή τους.

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only