Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Οι τροφές με μαγνήσιο μειώνουν τα εγκεφαλικά

Νέα σουηδική επιστημονική εξέλιξη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν περισσότερα...
πράσινα λαχανικά και άλλα τρόφιμα πλούσια σε μαγνήσιο, έχουν χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικών επεισοδίων. 
   
"Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν μια υγιεινή διατροφή πλούσια σε μαγνήσιο, με τροφές όπως τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά, οι ξηροί καρποί, τα φασόλια και τα δημητριακά ολικής αλέσεως, μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικών επεισοδίων", τόνισε η επικεφαλής συγγραφέας της έρευνας Σουζάνα Λάρσον, καθηγήτρια του Ινστιτούτου Καρολίνσκα στη Στοκχόλμη της Σουηδίας. 
   
Η Δρ Λάρσον και οι συνεργάτες της παρακολουθούν μελέτες που εκτείνονται τα τελευταία 45 χρόνια, για να βρουν στοιχεία που να αποδεικνύουν εάν οι άνθρωποι που κατανάλωναν τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο αντιμετώπισαν εγκεφαλικό επεισόδιο στην πάροδο του χρόνου.
   
Σε 7 προηγούμενες μελέτες που δημοσιεύτηκαν τα τελευταία 14 χρόνια, περίπου 250.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και στην Ασία παρακολουθήθηκαν κατά μέσο όρο για 11.5 χρόνια.  Περίπου 6.500 από αυτούς, ή αλλιώς το 3%, είχε μια περίπτωση εγκεφαλικού επεισοδίου στην πάροδο των ετών.
   
Για κάθε επιπλέον 100 mg μαγνησίου που κατανάλωναν οι συμμετέχοντες την ημέρα, μείωναν κατά 9% τον κίνδυνο ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου, που θεωρείται το πιο κοινό είδος και προκαλείται από έναν θρόμβο αίματος.
   
Οι ειδικοί συνιστούν πως η μέση πρόσληψη μαγνησίου για άνδρες και γυναίκες άνω των 31 ετών είναι: 420 και 320 mg, αντίστοιχα.

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only