Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Αυστρία: Ο δήμαρχος που τον σκότωσε το απίστευτα μακρύ μούσι του (φωτό)

Στην αυστριακή πόλη Μπραουνάου Αμ Ιν, η οποία συνορεύει με τη Γερμανία, βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Στεφάνου. Εκεί υπάρχει το άγαλμα ενός άντρα με ένα ιδαίτερα μακρύ μούσι.
Τόσο μακρύ που έπρεπε να προσέχει να μην το πατάει. Κι αν το μνημείο μοιάζει κάπως παράξενο, είναι εκεί για να μνημονεύσει έναν παλιό δήμαρχο της πόλης που σκοτώθηκε πράγματι από το τεράστιο μούσι του.
Ο Hans Steininger ήταν ο δήμαρχος της πόλης κατά τον 16ο αιώνα και λαϊκός ήρωας πια, αν και το μόνο που φαίνεται να έχει επιβιώσει από τον ίδιο και τη μακρά διακυβέρνησή του είναι ο τραγικός τρόπος του θανάτου του. Βλέπετε ο «άντρας με το μακρύ μούσι», όπως ήταν γνωστός για τις δίμετρες τρίχες που κρέμονταν από το πρόσωπό του, δεν πέρασε στα κιτάπια της Ιστορίας ούτε για το πόσο δημοφιλής ήταν ως αξιωματούχος ούτε για τις πολλαπλές θητείες που υπηρέτησε στον δημαρχιακό θώκο.
bhghjfgfgkhkjhjkhkgjhgj3
Πέρασε για αυτό που έπαθε το 1567, στις 28 Σεπτεμβρίου συγκεκριμένα, όταν μια μεγάλη πυρκαγιά απλώθηκε πάνω από την πόλη και προκάλεσε πανικό στους κατοίκους. Ο Steininger, που κρατούσε συνήθως το πλούσιο μούσι του μέσα στην τσέπη του παλτό του, ήταν κι αυτός πανικόβλητος και περιφερόταν ανάστατος στην πόλη αφήνοντάς το να κρέμεται.
Μέσα στο χάος, πήγε να κατέβει μια σκάλα, παραπάτησε όμως πάνω στο μούσι του και κουτρουβάλησε στα σκαλιά, σπάζοντας τελικά τον λαιμό του. Οι κάτοικοι δεν του έφτιαξαν ωστόσο μόνο το μνημείο για να τον τιμήσουν, αλλά φρόντισαν να κόψουν προσεκτικά το φονικό μούσι και να το διατηρήσουν ανά τους αιώνες, όντας σήμερα το σημαντικότερο αξιοθέατο της πολίχνης!
bhghjfgfgkhkjhjkhkgjhgj2
Ακόμα και σήμερα μπορεί να το δει ο περίεργος επισκέπτης στο District Museum Herzogsburgτου Μπραουνάου, καθώς τέτοιο μούσι δεν πρέπει να υπάρχει δεύτερο σε ολόκληρο τον κόσμο. Γιατί κατάφερε να επισκιάσει ακόμα και τον Χίτλερ. Σε περίπτωση που δεν το ξέρετε ή δεν το θυμάστε, το Μπραουνάου ήταν η γενέτειρα του Αδόλφου, όλοι όμως προτιμούν να τη θυμάται ο κόσμος για τον παλιό δήμαρχό της με το δολοφονικό μούσι…

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only