Με αφορμή την δημιουργία ενός νέου animation για το Asmolean Museum της Οξφόρδης, που παρουσιάστηκε, ο Πάνος Παπαδολιάς (culture critic) παίρνει συνέντευξη από τον Steve Simmons, animator του Panoply Vase Animation Project για λογαριασμό της Ανασκαφής.
- Η δουλειά σας βασίζεται σε μια πολύ απλή αλλά δυνατή ιδέα. Οι μορφές των αρχαίων ελληνικών αγγείων ζωντανεύουν.
Πώς προέκυψε αυτή η ιδέα;
Θέλαμε να αφηγηθούμε ιστορίες για τον αρχαίο ελληνικό κόσμο μέσα από τα κινούμενα σχέδια. Αρχικά, δημιουργήσαμε μερικά animations με την τεχνική stop-motion. Ήταν μόνο για διασκέδαση, αλλά έγιναν περισσότερο δημοφιλή από ό,τι περιμέναμε και ακούσαμε ότι οι εκπαιδευτικοί είχαν αρχίσει να τα χρησιμοποιούν, δείχνοντάς τα στην τάξη.
Γι' αυτό και αποφασίσαμε να βελτιώσουμε την δουλειά μας, χρησιμοποιώντας μορφές περισσότερο συνδεδεμένες με τον πολιτισμό που απεικονίζουν. Τα αγγεία ήταν το επόμενο φυσικό βήμα, δεδομένου ότι δημιουργήθηκαν από τους ίδιους τους αρχαίους Έλληνες. Μόλις είδαμε ότι αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει, συνειδητοποιήσαμε ότι ως project είχε μεγάλες δυνατότητες και λαχταρούσαμε να δούμε τα συγκεκριμένα animations σε μουσεία μαζί με τα αληθινά αγγεία.
Είναι μεγάλη η χαρά μας που αυτό τελικά πραγματοποιήθηκε! - Είστε μια δυνατή ομάδα δύο ατόμων. Πως λειτουργείτε? Ο Steve έχει την τεχνική και καλλιτεχνική ικανότητα, και εγώ (Sonya) έχω τη γνώση του αρχαίου πολιτισμού και τη διδακτική εμπειρία. Έτσι, ο Steve δημιουργεί τις κινούμενες εικόνες και συνεργαζόμαστε ως προς τι θα πρέπει να εμπεριέχεται σε αυτές. Ο Steve έχει καλή καλλιτεχνική κρίση και εγώ βοηθώ στο να κατευθύνω σωστά τα πράγματα προς τις αρχαίες αξίες ή λεπτομέρειες.
Για παράδειγμα, όταν δημιουργήσαμε το «Hoplites! Greeks at War»:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.