Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Η αρχαία πόλη των Αβδήρων (βίντεο)


Τα Άβδηρα αποτέλεσαν μια από τις πιο σημαντικές αρχαίες πόλεις του βόρειου Αιγαίου η πόλη ιδρύθηκε στα μέσα του 7ου αιώνα π.Χ.
O αρχαιολογικός χώρος των Αβδήρων, στο ακρωτήριο Μπουλούστρα, περιλαμβάνει το βόρειο και το νότιο περίβολο, την ακρόπολη της αρχαίας πόλης και τα νεκροταφεία της, που χρονολογούνται στην αρχαϊκή, κλασική και ελληνιστική περίοδο.
Επίσης, ο επισκέπτης μπορεί να δει κατοικίες των ρωμαϊκών χρόνων, τα ερείπια πολυτελούς λουτρού της ίδιας εποχής και κοιμητηριακή βασιλική των χριστιανικών χρόνων. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων εκτίθενται αντικείμενα που βρέθηκαν στην πόλη και τα νεκροταφεία των αρχαίων Αβδήρων. Η περιήγηση στα Άβδηρα συνδυάζεται ιδανικά με επίσκεψη στην Ξάνθη, που απέχει μόλις 25 χιλιόμετρα. Η παλιά πόλη της, στο βόρειο μέρος της Ξάνθης, εντυπωσιάζει τον επισκέπτη που θα βρεθεί εκεί.
Αφιέρωμα της σειράς «ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ» στην αρχαία πόλη των Αβδήρων. Η εκπομπή ξεκινά με τις μυθολογικές αναφορές σχετικά με την ίδρυση της πόλης από τον Ηρακλή και τις ιστορικές αναφορές των αρχαίων πηγών σχετικά με την ίδρυση της πρώτης αποικίας στην περιοχή.
Παρουσιάζεται η ιστορία της πόλης μέχρι και τη ρωμαϊκή κατάκτηση και τα βυζαντινά χρόνια-έως και τον 12ο αιώνα μ.Χ. Αναφορά γίνεται στο εμπόριο, τη ναυτιλία και την οικονομία της πόλης, το πολίτευμα, τη θρησκευτική λατρεία και τις γιορτές, ενώ ιδιαίτερος λόγος γίνεται για την πνευματική ανάπτυξη της πόλης-τα πλούσια αρχαιολογικά ευρήματα, καθώς και τις φυσιογνωμίες της πνευματικής ζωής των αρχαϊκών και κλασικών χρόνων, με ιδιαίτερη μνεία στον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του επεισοδίου προβάλλονται πλάνα του αρχαιολογικού χώρου των Αβδήρων και περιγράφονται τα σημαντικότερα κτήρια του οικισμού, καθώς και τα αξιόλογα αρχαιολογικά ευρήματα από την περιοχή.

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only