Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Αυτά τα 8 σημάδια θα σας κάνουν να αναγνωρίζετε τον ΔΙΑΒΗΤΗ σε κάθε περίπτωση!!


Η λίστα που ακολουθεί δείχνει όλα τα συμπτώματα που μπορεί να έχουν σχέση με τον διαβήτη
1.Αλόγιστη δίψα και συχνή ούρηση
Αυτά είναι τυπικά συμπτώματα του διαβήτη. Όταν έχεις διαβήτη τα νεφρά σου δεν μπορούν να διαχειριστούν όλη αυτή την επιπλέον ζάχαρη με αποτέλεσμα να αισθάνεσαι μεγάλη δίψα που οδηγεί και σε πιο συχνή ούρηση. Αν χρειάζεστε να πάτε τουαλέτα πάνω από δέκα φορές την ημέρα τότε υπάρχει πρόβλημα.

2.Θαμπή όραση 
Η θαμπή όραση μπορεί να σημαίνει ότι πάσχετε από διαβήτη αν δεν υπάρχει κάποιο άλλος παράγοντας που να υποπτεύεστε. Ο φακός του ματιού αρχίζει και πρήζεται και αλλάζει σχήμα λόγω των υψηλών ποσοστών σακχάρων στο αίμα.

3.Ανεξήγητο χάσιμο κιλών
Ο διαβήτης μπορεί να προκαλέσει την απώλεια κιλών μέσω την αφυδάτωσης της οποίας προκαλεί αλλά και διότι το σώμα δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει την γλυκόζη σαν πηγή ενέργειας πια και έτσι καίει λίπος και μυς.

4.Υπερβολική πείνα
Η υπερβολική πείνα μπορεί να είναι ένα σημάδι διαβήτη διότι το σώμα δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να μετατρέψει το φαγητό σε γλυκόζη την οποία χρησιμοποιούν τα κύτταρα για ενέργεια.

5.Συνεχή κούραση 
Η κούραση είναι ένα σύμπτωμα το οποίο μπορεί να προκύψει από την αυξημένη νεφρική δραστηριότητα σε συνδυασμό με την έλλειψη ενέργειας. Η κούραση μπορεί να προέρχεται από ένα πλήθος παραγόντων αλλά αν συνδυάζεται με κάποια από τα άλλα σημάδια μπορεί να σημαίνει διαβήτης.

6.Μελανιές και σημάδια στο δέρμα
Αν μελανιές η μώλωπες με περίεργη υφή εμφανίζονται ξαφνικά στο δέρμα σας χωρίς κανένα λόγο αυτό μπορεί να σημαίνει ότι πάσχεται από διαβήτη.

7.Αργή επούλωση πληγών 
Όταν οι πληγές σας θέλουν ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για να επουλωθούν είναι ένα συνηθισμένο σημάδι διαβήτη η προδιαβήτη. Τα υψηλά ποσοστά ζάχαρης στο αίμα αυξάνουν τις φλεγμονές που δημιουργούνται στα κοψίματα και οδηγούν σε κακή κυκλοφορία του αίματος.

8.Μούδιασμα 
Αργή κυκλοφορία του αίματος μπορεί να προκαλέσει μυρμήγκιασμα η ακόμα και μούδιασμα στα χέρια και στα πόδια. Όσο πιο μακριά είναι ένα σημείο του σώματος σας από την καρδία τόσο πιο πολύ επηρεάζεται από την έλλειψη τροφοδοσίας με αίμα.

Πηγή:www.cleverly.me

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only