Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Νέα διεθνής διάκριση για το βίντεο του ΕΟΤ «Greece- Α 365-Day Destination»


Νέα διεθνής διάκριση για το πολυβραβευμένο πλέον βίντεο του ΕΟΤ «Greece- A365-Day Destination» (Ελλάδα- Προορισμός 365 ημέρες).
H Ελλάδα έλαβε το δεύτερο βραβείο παγκόσμιου προορισμού και το πρώτο στην Ευρώπη, στο Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών του Βερολίνου Golden City Gate, στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ITB, όπου η χώρα μας έχει δυναμική παρουσία με περίπτερο του ΕΟΤ.
Το βραβείο παρέλαβαν από τον πρόεδρο του φεστιβάλ Βόλφγκανγκ Τζο Χούσερτ (Wolfgang Jo Huschert), ο διευθυντής Έρευνας Αγοράς και Διαφήμισης του ΕΟΤ Πέτρος Σαγάνας και η προϊσταμένη του Τμήματος Εκδόσεων και Οπτικοακουστικών Ελευθερία Φίλη, παρουσία της προϊσταμένης του Γραφείου ΕΟΤ Γερμανίας Βίκυς Στρούμπου.
Η ταινία «Greece- A365-Day Destination», δημιουργήθηκε από τον ΕΟΤ σε σκηνοθεσία του Αντώνη Θεοχάρη- Κιούκα, σε εφαρμογή του επικοινωνιακού σχεδιασμού της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά για την προώθηση και προβολή της Ελλάδας ως παγκόσμιου ελκυστικού προορισμού 365 ημέρες το χρόνο. Είναι διάρκειας 3'36'' κι έχει ως θέμα, τις εικόνες, τον ήχο, και τα χρώματα της Ελλάδας στις τέσσερις εποχές του χρόνου.
Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά βραβείο που έχει λάβει το βίντεο του ΕΟΤ σε διάστημα ενός εξαμήνου. Το 2017 ψηφίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών ως το κορυφαίο βίντεο τουριστικής προβολής ευρωπαϊκού προορισμού, ανάμεσα σε 23 υποψήφιες ευρωπαϊκές χώρες στον «2ο Διαγωνισμό Βίντεο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού» στο Τσενγκντού της Κίνας.

Την ικανοποίησή της για την εξέλιξη της εθνικής τουριστικής πολιτικής, κυρίως σε ό,τι αφορά την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την αντιμετώπιση πάγιων προβλημάτων, αλλά και την αισιοδοξία της για τις επιδόσεις του κλάδου και για το 2018, εξέφρασε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η οποία βρίσκεται στο Βερολίνο με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ.
Μιλώντας στους Έλληνες ανταποκριτές, η κυρία Κουντουρά έκανε λόγο για αύξηση του τουρισμού στην Ελλάδα της τάξης του 40% από το 2015 και τόνισε ότι «εάν υπάρξει σταθερότητα», το 2019 η Ελλάδα θα έχει τουρισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Για τον σκοπό αυτό, είπε, το υπουργείο προωθεί προϊόντα εξειδικευμένου τουρισμού, πολιτιστικού, ιαματικού, θρησκευτικού, αθλητικού κ.λπ., εκπονεί πιλοτικά προγράμματα χειμερινού τουρισμού για προορισμούς που θεωρούνταν παραδοσιακά θερινοί (π.χ. Ρόδος, Κρήτη), ενώ διαπραγματεύεται συνεχώς με ξένους ταξιδιωτικούς πράκτορες και αεροπορικές εταιρίες προκειμένου να εξασφαλίσει νέα πτητικά προγράμματα. Η κυρία Κουντουρά εξήγησε ακόμη ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο όταν ολοκληρωθούν και οι εργασίες ανακαίνισης των περιφερειακών αεροδρομίων, ενώ αναφερόμενη στα νησιά που δέχτηκαν τη μεγαλύτερη επιβάρυνση από την προσφυγική κρίση και στα οποία, όπως είπε, δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή, επισήμανε ότι η κατάσταση έχει σε μεγάλο βαθμό αναστραφεί.
Η υπουργός Τουρισμού ανέδειξε ως βασική προτεραιότητα της πολιτικής τής κυβέρνησης τη βιωσιμότητα της τουριστικής ανάπτυξης, τον σεβασμό προς το περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες και αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση της παγκόσμιας τάσης της «αυθεντικής εμπειρίας».
Σε ό,τι αφορά ειδικά την αγορά της Γερμανίας, η υπουργός Τουρισμού έκανε λόγο για 25-30% αύξηση στις πρώιμες κρατήσεις και τόνισε ότι η Γερμανία ακολουθεί την τάση ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού τα τελευταία τρία χρόνια, με συνεχή ρεκόρ στις αφίξεις και στα έσοδα.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ζήτημα της φορολόγησης κυρίως στα νησιά, η κυρία Κουντουρά αναγνώρισε τους περιορισμούς που τίθενται από το πρόγραμμα εξυγίανσης στο οποίο βρίσκεται η χώρα και αναφέρθηκε σε πρόσφατη δέσμευση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για αποκλιμάκωση της φορολογικής επιβάρυνσης, τονίζοντας παράλληλα ότι το υπουργείο Ναυτιλίας προωθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση την ένταξη των νησιών στη διεθνή πρακτική για τη νησιωτική πολιτική. Παρόλες τις δυσκολίες, σημείωσε η υπουργός, την περασμένη χρονιά ο κλάδος του Τουρισμού σημείωσε 30% αύξηση στην κερδοφορία του, με σημαντική ενίσχυση της κατανάλωσης σε όλους τους τομείς, αν και, όπως είπε, η φοροδιαφυγή παραμένει πολύ μεγάλο πρόβλημα.
Η κυρία Κουντουρά αναφέρθηκε ακόμη στις πολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, διευκρινίζοντας ότι αποτελεί μύθο ο ισχυρισμός ότι η Ελλάδα ευνοείται από την κρίση στην Τουρκία και τη Βόρεια Αφρική, καθώς είναι σημαντικό π.χ. να λειτουργεί ομαλά το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, το οποίο αποτελεί κόμβο για πολλές από τις πτήσεις που καταλήγουν στην Ελλάδα ή να υπάρχει ηρεμία προκειμένου να μην διαταράσσεται η λειτουργία της κρουαζιέρας. «Θέλουμε σταθερότητα» τόνισε κατ' επανάληψη και ερωτηθείσα σχετικά με την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ανέφερε ότι δεν αποτελεί αυτή τη στιγμή πρόβλημα για τον κλάδο, αλλά ότι το θέμα παρακολουθείται διαρκώς.
Στο πλαίσιο της ΙΤΒ, η Έλενα Κουντουρά συμμετείχε, μεταξύ άλλων, ως κεντρική ομιλήτρια στην Υπουργική Συνάντηση για τον Δρόμο του Μεταξιού και ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα θα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα φιλοξενήσει τη Διεθνή Συνάντηση για τον Τουρισμό στο Δρόμο του Μεταξιού του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών στη Θεσσαλονίκη, τον Οκτώβριο του 2018, σε συνδιοργάνωση του υπουργείου Τουρισμού με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Στην υπουργική συνάντηση συμμετείχαν περισσότεροι από 50 υπουργοί και αξιωματούχοι του κλάδου, αλλά και ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών Ζούραμπ Πολολικασβίλι, με τον οποίο η υπουργός είχε και κατ' ιδίαν συνάντηση, κατά την οποία συζητήθηκε η στενότερη συνεργασία και η ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών για την επίτευξη των στόχων της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο, στο πλαίσιο και της εκλογής της Ελλάδας στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για την περίοδο 2018-2021.
Επίσης έλαβε ειδικό βραβείο στην κατηγορία τουριστική ταινία διάρκειας έως 7 λεπτά, στο 6o Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας (Zagreb Tour Film Festival) όπου επιλέχθηκε ανάμεσα σε 48 συμμετοχές στην ίδια κατηγορία.

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only