Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Αυτή, είναι μία από τις πιο καυτές τάσεις του 2018


Ναι, είναι μία από τις πιο hot τάσεις στον κόσμο της μαγειρικής για πολλούς λόγους… Βλέπεις, είναι νόστιμη, μειώνει την όρεξη και είναι -στην κυριολεξία- καυτή! Ο λόγος για τα καυτερά φαγητά, τα οποία αναβαθμίζονται και αποκτούν τη θέση που τους αξίζει στο τραπέζι εκείνων που… τα αντέχουν.

Κάπως έτσι, η κλασική παραδοσιακή τσίλι σάλτσα γίνεται… πασπαρτού και χαρίζει την ιδιαίτερη γεύση της ακόμα και στις πιο απλές συνταγές. Το ίδιο, όμως, ισχύει και για τα διάφορα καυτερά μείγματα τα οποία απευθύνονται τόσο σε όσους αγαπούν τις συγκεκριμένες γεύσεις, αλλά και σε εκείνους που μπορούν να τις αντέξουν. Εκτός από την τσίλι όμως (σε οποιαδήποτε μορφή της), την τιμητική τους έχουν επίσης το κάρδαμο, ο κόλιανδρος, αλλά και το κύμινο και γενικά πολλά μπαχαρικά τα οποία ταξιδεύουν από τη Βόρεια Αφρική – και μεταμορφώνουν τόσο τις αλμυρές, όσο και για τις γλυκές συνταγές σου.

Κι αν όλα αυτά δεν σε έπεισαν, ρίξε μια ματιά σε όσα λένε οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Perdue της Ιντιάνα των ΗΠΑ σχετικά με το θέμα αυτό: Σύμφωνα με αποτελέσματα παλιότερης έρευνάς τους, τα καυτερά φαγητά (και συγκεκριμένα οι κόκκινες πιπεριές και το κόκκινο πιπέρι), μειώνουν την όρεξη και αυξάνουν την καύση των θερμίδων! Μάλιστα, αν ανήκεις στην κατηγορία όσων δεν έχουν συνηθίσει να τρώνε καυτερά φαγητά, η προσθήκη λίγου πιπεριού καγιέν στο φαγητό σου, μπορεί να μειώσει την πείνα σου και να σε κάνει να χάσεις πιο εύκολα κιλά, ιδίως αν συνδυάσεις τα μπαχαρικά με άσκηση και έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής. Όπως είπαμε και πριν, όμως, βασική προϋπόθεση είναι να τα αντέχει το στομάχι σου!  

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only