Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Αυτό είναι το ιδανικό πρωινό για να χάσετε κιλά σύμφωνα με τους διατροφολόγους

Έφτασε η στιγμή να παρακάμψετε το κλασικό πρωινό γεύμα.






ο έχετε ακούσει χιλιάδες φορές: το υγιεινό πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Αν και οι μελέτες πλέον είναι συγκεχυμένες, αφού δεν είναι απόλυτα αληθές εάν το πρωινό συμβάλει ουσιαστικά στην απώλεια βάρους. Ωστόσο πολλοί ειδικοί της διατροφής υποστηρίζουν ότι ξεκινώντας την ημέρα με ένα ολοκληρωμένο γεύμα δεν είναι ποτέ κακή επιλογή. Και αυτό γιατί το σωστό πρωινό μας παρέχει θρεπτικά συστατικά και μας κρατάει χορτάτους για αρκετές ώρες.

Όμως ποιο είναι το κατάλληλο πρωινό για να χάσετε βάρος; Την απάντηση τη δίνουν δυο διατροφολόγοι της C & J Nutrition και είναι ένα μπολ πλιγούρι βρώμης. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους όσοι τρώνε πλιγούρι βρώμης καθημερινά μπορούν να πετύχουν μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα και του κοιλιακού λίπους, σε σχέση με εκείνους που προτιμάνε κάποιο άλλο πρωινό γεύμα. Το πλιγούρι βρώμης είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, οι οποίες μας κρατάνε χορτάτους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπλέον μπορεί πραγματικά να μειώσει την κατακράτηση υγρών στο σώμα, γιατί περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, το οποίο εξισορροπεί τα επίπεδα νατρίου και αυξάνει την παραγωγή ούρων, βοηθώντας  να μειώσουμε το περιττό νερό.

Διαβάστε εδώ:  Έπινα πράσινο τσάι με λεμόνι για ένα μήνα και δείτε τι μου συνέβη

Όσοι λοιπόν θέλετε να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά, το ιδανικό πρωινό είναι ένα μπολ με πλιγούρι βρώμης. Όμως, πρέπει να είστε προσεκτικοί και να μην το καταναλώνετε μαζί με ζάχαρη ή με ανθυγιεινά λίπη, γιατί θα έχετε αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσμένετε. Αντ αυτού μπορείτε να συνοδεύετε το πλιγούρι βρώμης με φρέσκα φρούτα, ώστε να ενισχύετε τη γεύση του και να μη νιώθετε ότι τρώτε συνέχεια το ίδιο πρωινό. Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες.

























Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only