Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Κωνσταντινούπολη :Ανακαλύφθηκε Βυζαντινό φαρμακείο...!

ΟΤΑΝ ΟΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΕΙΧΑΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΥΤΕ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ανασκαφέα αρχαιολόγου καθηγητή, έχουν μέχρι τώρα ανακαλυφθεί και συλλεχθεί περί τα 700 δοχεία με φάρμακα, γεγονός που δείχνει ότι επρόκειτο για ένα από τα μεγαλύτερα φαρμακεία της εποχής σε παγκόσμιο επίπεδο.

Άναυδοι έμειναν οι Τούρκοι όταν στις αρχαιολογικές ανασκαφές που διεξάγουν στην περιοχή Küçükçekmece και στην τοποθεσία Göl Havzası, ...(στην αρχαία ελληνική  Βαθονεία 20 χιλ από την Κωνσταντινούπολη )...βρέθηκαν προς ενός οργανωμένου βυζαντινού φαρμακείου που περιείχε πολλούς αμφορείς και δοχεία με σπάνια φάρμακα της εποχής, την ίδια περίοδο που στην Ευρώπη οι άνθρωποι πέθαιναν σαν τα σπουργίτια από τις διάφορες επιδημίες και ο πολιτισμός τους ήταν ακόμα ο πολιτισμός της τρώγλης.

Βαθονεία - Η περιοχή των ανασκαφώνΣυγκεκριμένα στις ανασκαφές που διεξάγει το αρχαιολογικό τμήμα της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστήμιου Kocaeli της Κωνσταντινούπολης, ανασκαφές που άρχισαν από το 2007 και μετά από μια μικρή διακοπή συνεχίστηκαν το 2009, βρέθηκαν αυτές τις μέρες εκατοντάδες φαρμακευτικά δοχεία σε μια σπάνια ανακάλυψη που δείχνει για άλλη μια φορά το μεγάλο πολιτιστικό – ιατρικό επίπεδο του Βυζαντίου.


Βαθονεία - μΕύρημα από την περιοχή, μια ελληνική επιγραφή


Φιάλες ...Ορισμένες από αυτές επισκευάζονται ακόμα, αλλά εν τω μεταξύ βρήκαμε επίσης γουδοχέρια διαφόρων μεγεθών, κονιάματα και κάμινο, γεγονός που δείχνει ότι υπήρχε εδώ φαρμακευτικό κέντρο παραγωγής", ανέφερε ο Aydıngün και πρόσθεσε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες φιάλες με υλικό , που αποτελούν την ουσία πολλών φαρμάκων.

Όπως αναφέρεται, ανακάλυψαν ένα οργανωμένο βυζαντινό φαρμακείο που πρέπει να είχε δημιουργηθεί την περίοδο 620 με 640 μ Χ, όταν την Κωνσταντινούπολη πολιορκούσαν τότε οι Αβάροι και οι Βούλγαροι και ο βυζαντινός στρατός και οι πολίτες είχαν αυξημένες ιατρικό-φαρμακευτικές ανάγκες.Σ.Σ ....ΤΟΤΕ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΕΡΓΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ  ΥΜΝΟΥΣΑΝ ΤΟ ......ΥΠΕΡΜΑΧΩ ΣΤΡΑΤΗΓΟ...!!! ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΤΕΙΧΙΆ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ...


«Μερικά από αυτά τα συναρμολογούμε, έχουμε όμως ανακαλύψει και γουδιά διαφόρων μεγεθών, σκόνες, καθώς και μία αρχαία σόμπα, από τα οποία μπορούμε να συμπεράνουμε ότι στην περιοχή αυτή υπήρχε ένα κέντρο παραγωγής φαρμάκων», λέει ο Αϊντινγκιούν και προσθέτει ότι «στην περιοχή καλλιεργούσαν και ειδικά φυτά τα οποία χρησιμοποιούσαν για την παραγωγή πολλών φαρμάκων»....

Ο ίδιος ο καθηγητής του Αρχαιολογικού τμήματος, Sengül Aydıngün, ομολόγησε ότι έχει μείνει έκπληκτος από την οργανωμένη σειρά των αμφορέων που περιείχαν σπάνια φάρμακα της εποχής, τα οποία και σήμερα αναδίδουν χαρακτηριστικές οσμές για πολλά προβλήματα υγείας και που δείχνουν το πολύ ανώτερο επίπεδο της ιατρικής περίθαλψης που παρείχε η Βυζαντινή Αυτοκρατορία.Κατά την ανάλυση των υπολειμμάτων που βρέθηκαν στα δοχεία, αποκαλύφθηκε ότι αυτά περιείχαν φαρμακευτικές ουσίες για την κατάθλιψη αλλά και για προβλήματα της καρδιάς. Στην περιοχή εξάλλου ανακαλύφθηκαν και υπολείμματα μεγάλης φωτιάς, τα οποία αναλύει τώρα το Αρχαιολογικό και Εθνογραφικό Ινστιτούτο της Πολωνίας. Η επεξήγηση των όσων συνέβησαν την εποχή εκείνη σε αυτήν την περιοχή μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην ιστορία της Κωνσταντινούπολης, καθώς θα αποδειχθούν επιστημονικά οι επιδρομές των Αβάρων στην πόλη μεταξύ των ετών 620 και 640...

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Τούρκου καθηγητή, έχουν μέχρι τώρα ανακαλυφθεί και συλλεχθεί περί τα 700 δοχεία με φάρμακα, γεγονός που δείχνει ότι επρόκειτο για ένα από τα μεγαλύτερα φαρμακεία της εποχής σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι έρευνες, όπως αναφέρουν οι ανασκαφείς , θα συνεχιστούν καθώς υπάρχει προσδοκία; για περισσότερες ανακαλύψεις στην περιοχή όπου ανέτειλε για άλλη μια φορά το μεγαλείο του Βυζαντίου, δηλαδή της μεγάλης Ανατολικής Ρωμαίικης Αυτοκρατορίας.

Με πληροφορίες από:
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ  01 /11/2017
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
και (ΑΠΕ-ΜΠΕ)..
Σχεδόν 20.000 τεμάχια γυαλιού (βιτρώ) έχουν ανακαλυφθεί και αξιολογηθεί μέσα σε ανασκαφές στην αρχαία περιοχή της Bathonea  -   Βαθονεία  -- στη λεκάνη λίμνης Küçükçekmece στην περιοχή Avcılar της Κωνσταντινούπολης Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, τα γυάλινα ευρήματα αποκαλύπτουν ότι οι ντόπιοι στην περιοχή πριν από 1.500 χρόνια είχαν υψηλό βιοτικό επίπεδο, χρησιμοποιώντας τεντωμένο γυαλί σε κτίρια καθώς και γυαλιά παραθύρων


Άλλες φωτογραφίες από την περιοχή των ανασκαφών στην αρχαία ελληνική  Βαθονεία 20 χιλ από την Κωνσταντινούπολη .Οι ανασκαφές βρήκαν ένα σύστημα υπόγειων υδρευτικών διαύλων, το οποίο ότι κατασκευάστηκε μετά τη δημιουργία της Βυζαντινής  πρωτεύουσας της Κωνσταντινούπολης. Εκτιμάται ότι ορισμένα τμήματα του συστήματος από την άποψη της εργασίας βασίζονται στη νέα βυζαντινή  περίοδο. Τα κανάλια που βρέθηκαν αποδεικνύουν την ύπαρξη ενός μεγάλου οικισμού στην περιοχή αυτή.

πηγη http://constantinoupoli.comΔημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only