Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

ΝΕΡΟ! Το φυσικό αναβολικό του οργανισμού μας! Δείτε πόσο σημαντικό είναι να κρατάμε ενυδατωμένο το σώμα μας!


Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τι θα συνέβαινε στην υγεία μας αν αντικαθιστούσαμε όλα τα ποτά και αναψυκτικά που πίνουμε με καθαρό νερό
Αποτέλεσμα εικόνας για νερο
http://sentra.com.gr/wp-content/uploads/2017/08/nero_89.jpg
1. Αύξηση του ρυθμού του μεταβολισμού 
Κατά την διάρκεια του ύπνου το σώμα μας χάνει μια μεγάλη ποσότητα νερού για αυτό και ξυπνάμε διψασμένοι το πρωί. Σύμφωνα με έρευνες αν πιεις ένα μόνο ποτήρι νερό το πρωί αυξάνεις τους ρυθμούς του μεταβολισμού σου κατά 24%.

2.Ο εγκέφαλος θα λειτουργούσε καλύτερα
Ο εγκέφαλος μας είναι το πιο σημαντικό όργανο του σώματος μας. Αποτελείται από 85% νερό για αυτό είναι πολύ σημαντικό να πίνουμε πολύ και να τον εφοδιάζουμε απαραίτητα. Για να αποφύγουμε συμπτώματα όπως έλλειψη συγκέντρωσης, πονοκέφαλο και αδυναμία μνήμης πρέπει να πίνουμε νερό κάθε 45 λεπτά για να παραμένουμε ενυδατωμένοι.

3.Ο οργανισμός θα απομάκρυνε επιβλαβείς τοξίνες
Αν πίνουμε αρκετό νερό τα όργανα αυτόματα εφοδιάζονται με αυτό και λειτουργούν καλύτερα. Μια σημαντική λειτουργία είναι η αποβολή των άχρηστων ουσιών και επιβλαβών τοξινών.

4.Θα χρειαζόμασταν λιγότερο φαγητό 
Οι άνθρωποι που πίνουν πολύ νερό έχουν συνήθως πιο περιορισμένη όρεξη και χορταίνουν  πολύ πιο γρήγορα. Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος μια πολύ καλή συμβουλή είναι να πίνετε αρκετό νερό.

5.Η καρδία θα δούλευε καλύτερα
Κάθε φορά που η καρδία διοχετεύει αίμα στον οργανισμό τρομερά ποσά προσπάθειας απαιτούνται. Εκτός της τακτικής άσκησης για να λειτουργεί σωστά η καρδιά χρειάζεται την απαραίτητη ενυδάτωση. Πέντε ποτήρια νερό την ημέρα μειώνουν τις πιθανότητες καρδιακής προσβολής κατά 41%.

6.Μείωση πιθανοτήτων προσβολής από σοβαρή ασθένεια
Εκτός των άλλων η σωστή ενυδάτωση μπορεί να αποτρέψει και προσβολές από σοβαρές ασθένειες. Για παράδειγμα η υψηλή πίεση του αίματος, μολύνσεις της ουροδόχου κύστης και καρκίνος του εντέρου μπορούν να αποφευχθούν από το κατάλληλο εφοδιασμό με νερό.

7.Μαλακότερο δέρμα και καθαρότερο
Το μεγαλύτερο όργανο του σώματος μας το δέρμα επηρεάζεται και αυτό από την κατανάλωση νερού. Το νερό είναι πιθανόν η φθηνότερη αντιγηραντική μέθοδος που πουλιέται στα σούπερ μάρκετ. Όταν καταναλώνουμε τις κατάλληλες ποσότητες το δέρμα μας παραμένει καθαρό και υγρό. Τα κύτταρα γίνονται περισσότερο ελαστικά και φαίνονται με λιγότερες ρυτίδες.

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only