Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Δείτε τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα σας μετά την ηλικία των 40


κάπου κοντά στα 40 μπορεί να βρεθείτε με το πρώτο σας ζευγάρι γυαλιών για να διαβάζετε κοντά και με τις πρώτες γκρίζες τρίχες. Είναι αλήθεια πως συμβαίνουν πολλές αλλαγές στο σώμα και πολλές γυναίκες νιώθουν άβολα με αυτές. Όμως εάν γνωρίζετε τις αλλαγές που θα συμβούν στα 40 τότε θα μπορέσετε και να τις αντιμετωπίσετε.

Τριχόπτωση

Όσο πιο κοντά είστε στην εμμηνόπαυση μπορεί να παρατηρήσετε ότι χάνετε περισσότερες τρίχες από ό,τι παλαιότερα, λόγω των ορμονικών αλλαγών. Τι μπορείτε να κάνετε; Υπάρχουν πολλά προϊόντα για την αραίωση του τριχωτού της κεφαλής. Εάν όμως χάνετε σημαντική ποσότητα μαλλιών καλό είναι να επισκεφτείτε τα δερματολόγο.

Τριχοφυΐα στο πρόσωπο

Καθώς μεγαλώνουμε τα επίπεδα των οιστρογόνων μειώνονται και αυξάνονται τα επίπεδα τεστοστερόνης γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε τριχοφυΐα στο πρόσωπο, στο πηγούνι, και στα δάκτυλα των ποδιών. Τι μπορείτε να κάνετε; Ευτυχώς λύσεις υπάρχουν όπως να κάνετε αποτρίχωση  με λέιζερ ή με κρέμα.

Διαβάστε εδώ: 4 μυστικά από το Θιβέτ για να ζήσετε πολλά χρόνια

Γκρίζα μαλλιά

Όταν διανύουμε τη δεκαετία των 40 το πιο πιθανό είναι να κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες γκρίζες τρίχες. Τι μπορείτε να κάνετε; Εάν νιώθετε άβολα τότε μπορείτε να βάψετε τα μαλλιά σας απλά πρέπει να προσέξετε τι βαφή θα επιλέξετε.

Δυσφορία στο σεξ

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να συμβεί αυτό, αλλά ο κύριος ένοχος είναι η ξηρότητα του κόλπου. Καθώς μεγαλώνουμε τα οιστρογόνα μειώνονται και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της σεξουαλικής επιθυμίας και σε ξηρότητα του κόλπου. Τι μπορείτε να κάνετε; Αν θέλετε να βοηθήσετε στο να υγρανθεί ο κόλπος σας, αγοράστε λιπαντικά ή χρησιμοποιήστε φυσικό λάδι καρύδας. Αλλά εάν εξακολουθείτε να νιώθετε δυσφορία επικοινωνήστε με το γιατρό σας ο οποίος μπορεί να σας δώσει μια ορμονική θεραπεία.


Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only