Η δολοφονία του 44χρονου Γιώργου Λίτσα, την ώρα που έμπαινε στο αυτοκίνητο του κοντά στην πλατεία Αγίων Αναργύρων, ήρθε να προστεθεί στον κύκλο του αίματος της αθηναϊκής νύχτας.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εξετάζουν με ιδιαίτερη προσοχή τις σχέσεις που είχε ο «Μπου» ή «Μπούμπι» με τους άλλους «νονούς» της Δυτικής Αττικής και του Πειραιά. Αυτό, καθώς υπάρχουν αναφορές πως τα τελευταία χρόνια είχε αλλάξει στρατόπεδο. Πιο συγκεκριμένα φημολογείται ότι είχε ενταχθεί στους κόλπους της ομάδας του Βασίλη Στεφανάκου, του επονομαζόμενου «άρχοντα της νύχτας» που έπεσε νεκρός από σφαίρες πληρωμένων εκτελεστών στα μέσα Ιανουαρίου, στο Χαϊδάρι. Τότε, υποψίες είχαν πέσει σε πρόσφατα αποφυλακισμένο «νονό» που διατηρούσε... προαιώνια κόντρα με τον Στεφανάκο, με το προσωνύμιο «καράφλας». 

«Καράφλας», ο «Μπούμπι» και ο Βασίλης Γρίβας -που δολοφονήθηκε τον Μάιο του 2017 στα Γλυκά Νερά- αναφέρονταν στη δικογραφία για τη Greek Mafia ως αρχηγοί μίας από τις τέσσερις πανίσχυρες ομάδες της αθηναϊκής νύχτα. Ωστόσο, τον τελευταίο ένα - ενάμιση χρόνο ο Γιώργος Λίτσας φέρεται να είχε αλλάξει στρατόπεδο και να είχε προσεταιριστεί ξανά τον Βασίλη Στεφανάκο. Αυτό είναι κάτι που θα εξακριβωθεί τις επόμενες ημέρες, με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας να αναζητούν την άκρη του νήματος για το ξεκαθάρισμα που βρίσκεται σε εξέλιξη. «Εσχάτως έχουν αλλάξει συμμαχίες και “φιλίες” ετών. Αυτό είναι το μόνο που μπορούμε να πούμε βεβαιότητα αυτή τη στιγμή. Αναζητούμε το ποιος έχει ρίξει γέφυρες με ποιον, αλλά τα στόματα δεν ανοίγουν εύκολα», σημειώνει στο Reader.gr πολύπειρος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Η δολοφονία στο Περιστέρι

Στην εξίσωση πρέπει να προστεθεί μία ακόμη μαφιόζικη δολοφονία που έγινε στα τέλη Φεβρουαρίου 2018, στο Περιστέρι. Τότε είχε πέσει νεκρός από τις σφαίρες αγνώστου ένας 61χρονος, σεσημασμένος και με αναφορά του ονόματος του στη δικογραφία για την Greek Mafia, ο οποίος άνηκε στην ομάδα του Μανιάτη «άρχοντα της αθηναϊκής νύχτας». Το άτομο που έπεσε νεκρός, ο 61χρονος Γ.Π., φέρονταν σε αρκετές περιπτώσεις να είχε λειτουργήσει ως... εισπράκτορας από νυχτερινά κέντρα! 

Εάν επιβεβαιωθεί -κάτι που συγκεντρώνει πολύ μεγάλες πιθανότητες- ότι ο Γιώργος Λίτσας είχε ενταχθεί στην ομάδα Στεφανάκου, έχοντας διαρρήξει σχέσεις με τον θανάσιμο αντίπαλο του «capo di capi» που έπεσε νεκρός τον Ιανουάριο, τότε είναι πολύ πιθανό να βρισκόμαστε στο μεγάλο ξεκαθάρισμα της ομάδας του πάλαι ποτέ πανίσχυρου Βασίλη Στεφανάκου. Τέλος, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο 44χρονος «Μπου» ή «Μπούμπι» ήταν άοπλος, παρότι ήταν γνωστό που υπήρχε «συμβόλαιο θανάτου» με το όνομα του.