Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Νέος ισχυρός παίκτης στην αγορά καφέ


Ένα νέο ισχυρό παίκτης στην αγορά του καφέ στην Ελλάδα σηματοδοτεί από την 1η Ιανουαρίου 2018 η συγχώνευση των εταιριών ΚΑΦΕΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε και ATTICA TERRA FOOD & DRINKS AEBE, με απορρόφηση της πρώτης από τη δεύτερη.

Η εταιρεία που προκύπτει από τη συγχώνευση φέρει την επωνυμία KAFEA TERRA Food & Drinks AEBE, συνεχίζοντας αδιάλειπτα τη δραστηριοποίησή της στην αποκλειστική εισαγωγή και διάθεση προϊόντων υψηλής ποιότητας, διεθνούς φήμης και αναγνωρισιμότητας με ναυαρχίδα τον espresso illy, καθώς και στην παραγωγή του espresso Dimello στην Ελλάδα και διάθεσή του, τόσο στην εγχώρια, όσο και στη διεθνή αγορά.

Η ενοποιημένη εταιρία, απασχολεί 150 εργαζόμενους και κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά, διαθέτοντας το μεγαλύτερο εθνικό δίκτυο εμπορικών συνεργατών στον κλάδο HO.RE.CA. Παράλληλα, έχει στην ιδιοκτησία της, πρότυπη, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, βιομηχανική μονάδα κάθετης επεξεργασίας espresso.

Ο κύκλος εργασιών των δύο εταιρειών για το 2018 αναμένεται να διαμορφωθεί στα 60 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα κέρδη μετά φόρων αναμένεται να κινηθούν κοντά στα 8 εκατομμύρια ευρώ.

Στο χαρτοφυλάκιο των προϊόντων που εισάγει και διαθέτει στην ελληνική αγορά με αποκλειστική διανομή, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, το γαλλικό τσάι Dammann Frères, καθώς και τα δημητριακά βρώμης Kölln. Επιπρόσθετα, εισάγει και διακινεί στην αγορά καφεστίασης τις ποιοτικές σοκολάτες Monbana και Chocolanelle, και τα 1883 Routin syrups. Επίσης, αντιπροσωπεύει τους κορυφαίους Οίκους  επαγγελματικού εξοπλισμού La Marzocco και Faema, εισάγοντας τις ομώνυμες μηχανές τους.Σήμερα, μετά από μια επιτυχημένη πορεία 30 ετών, η εταιρία συνεχίζει, με συνέπεια και προσήλωση, πάνω στον ίδιο άξονα τεχνογνωσίας, καινοτομίας και ανάπτυξης άριστου espresso.

Η ATTICA TERRA Α.Ε.Β.Ε. είναι μία δυναμική και ταχύτατα αναπτυσσόμενη αμιγώς ελληνική εμπορική και βιομηχανική εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 2002 με έδρα στην Αττική και υποκατάστημα στη Θεσσαλονίκη.
Διαθέτει μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα εργοστασιακή μονάδα επεξεργασίας espresso, με προηγμένη υλικοτεχνική υποδομή, τεχνολογία & μηχανολογικό εξοπλισμό ευρωπαϊκών προτύπων.
Με βασική δραστηριότητα την παραγωγή και διάθεση στην ελληνική αγορά του espresso Dimello και παράλληλη έντονη εξαγωγική δραστηριότητα στα Βαλκάνια, αντιπροσωπεύει και διακινεί μέσω ενός δικτύου 85 συνεργατών κορυφαία προϊόντα food service διεθνώς καταξιωμένων οίκων, όπως ροφήματα σοκολάτας της γαλλικής σοκολατοβιομηχανία MONBANA CHOCOLATIER, σιρόπια 1883 του γαλλικού οίκου Routin, αποστάγματα του ιταλικού οίκου NONINO DISTILLATORI SPA, καφέ φίλτρου Social, τσάι Qualitea, fancy instant drinks Freddito, Freddies & Instanthe, μηχανολογικό εξοπλισμό και άλλα.

Με αφετηρία το 1988, η KAFEA TERRA AEBE λειτουργεί στην ελληνική αγορά ως μια οικογενειακή επιχείρηση, κατέχοντας ηγετικό μερίδιο στους κύριους τομείς δράσης της: Ho.Re.Ca, Retail & Office.

H KAFEA TERRA διαθέτει το πιο επιτυχημένο δίκτυο Εμπορικών Συνεργατών σε όλη την Ελλάδα, καλύπτοντας το 96% της χώρας αλλά και με εξαγωγική δραστηριότητα στα Βαλκάνια.

Το κύριο αντικείμενο δράσης της εταιρείας είναι η αποκλειστική εισαγωγή και διάθεση premium προϊόντων υψηλής ποιότητας, διεθνούς φήμης και αναγνωρισιμότητας, με ναυαρχίδα τον espresso Illy

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only