Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Οι ειδικοί προειδοποιούν:” Το καθημερινό μπάνιο προκαλεί προβλήματα στην υγεία μας.” Η σωστή συχνότητα μπάνιου!!


Το να κάνει κάποιος κάθε μέρα μπάνιο αυξάνει το κίνδυνο προσβολής του από μολύνσεις, οι ειδικοί προειδοποιούν.


Το υπερβολικό μπάνιο μπορεί να μειώσει την ενυδάτωση της επιδερμίδας μας, προκαλώντας την να γίνει ξηρή και “σπασμένη”, κατάσταση η οποία επιτρέπει τα μικρόβια να εισχωρήσουν στον οργανισμό μας, σύμφωνα με την ειδικό επιδημιολόγο Dr Elaine Larson από το πανεπιστήμιο της Columbia.



Η επιστήμονας λέει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν μπάνιο με την πεποίθηση ότι αυτό θα μειώσει την πιθανότητα προσβολής τους από κάποιον μικροοργανισμό, αλλά στην πραγματικότητα αυτό που κάνει είναι να απομακρύνει τις δυσάρεστες μυρωδιές από το σώμα μας.








Ο Dr C Brandon Mitchell βοηθός καθηγητής δερματολογίας στο πανεπιστήμιο George Washington, προσθέτει ότι το πλύσιμο του δέρματος απομακρύνει τα φυσικά του έλαια, με αποτέλεσμα να ξεπλυθούν μερικά “καλά” βακτήρια του σώματος μας που υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
Σύμφωνα με τον Brandon, μπάνιο μόνο μια φορά η δύο την εβδομάδα είναι συνήθως αρκετό για του περισσότερους, ενώ το καθημερινό μπάνιο είναι εντελώς περιττό.
Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε τον Ιανουάριο του προηγούμενου χρόνου υποδεικνύει ότι το υπερβολικό καθάρισμα μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα υγιή βακτήρια, ιούς και τους άλλους μικροοργανισμούς που ζουν πάνω και μέσα στο ανθρώπινο σώμα.






Ο Brandon δήλωσε: ” Το σώμα σου είναι ένα φυσικά καλά λαδωμένο μηχάνημα. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν υπερβολικά πολύ μπάνιο.” 

Ο καθηγητής επίσης παροτρύνει τους ανθρώπους που επιθυμούν να κάνουν μπάνιο καθημερινά να το κάνουν μόνο εάν νιώθουν το δέρμα του αρκετά υγιή και ενυδατωμένο. Ο επίσης συμβουλεύει τον κόσμο να μην τρίβει με σαπούνι ολόκληρο το σώμα του αλλά να επικεντρώνεται πιο πολύ στις περιοχές που μυρίζουν, όπως τα πόδια και οι μασχάλες.

Ο Brandon λέει ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να επικεντρωθούν στο να καθαρίζουν πιο τακτικά και πιο καλά τα χέρια τους αλλά και τα ρούχα τους, τα οποία συγκεντρώνουν νεκρά κύτταρα του σώματος, αν θέλουν να μειώσουν τις πιθανότητες προσβολής τους από αρρώστια.

Πηγή:www.dailymail.co.uk



















Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only