Ο πλανήτης μας δεν σταματάει ποτέ να μας εκπλήσσει. Υπάρχουν πολλά μέρη και πράγματα που δεν μπορούν να εξηγηθούν. Αποτελούν ακόμα γρίφο για την ανθρωπότητα και δεν σταματούν στιγμή να μας τραβούν την προσοχή.
Δείτε παρακάτω 13 απίστευτα μέρη και φαινόμενα που οι επιστήμονες δεν μπορούν να καταλάβουν ακόμα την ύπαρξή τους.
13. Ογκόλιθοι Μοεράκι
© depositphotos
Το πιο εκπληκτικό πράγμα για αυτούς τους ογκόλιθους είναι το σχήμα και το μέγεθός τους. Πως μπορεί να εμφανίστηκαν τόσο τέλειες πέτρες με σφαιρικό σχήμα. Δεν υπάρχει ακόμα ξεκάθαρη απάντηση.
12. Μετανάστευση ζώων
Η μετανάστευση των ζώων είναι ένα φυσικό φαινόμενο. Συνήθως, τα ζώα ταξιδεύουν από το ένα μέρος στο άλλο την ίδια εποχή του χρόνου. Ωστόσο, οι επιστήμονες δεν έχουν μπορέσει ακόμα να εξηγήσουν αυτό το σημαντικό ένστικτο στα γενετικά μοτίβα τελείως διαφορετικών ειδών πουλιών, θηλαστικών, εντόμων και ψαριών.
11. Η Σφίγγα της Γκίζας
Το μικρό κεφάλι της Σφίγγας έκανε τον γεωλόγο Ρόμπερτ Σκοτς να υποθέσει ότι το άγαλμα είχε αρχικά το κεφάλι ενός λιονταριού. Αυτό το κεφάλι ήταν χαραγμένο στο μυστηριωδώς χαμογελαστό πρόσωπο ενός Φαραώ. Ωστόσο, αυτή η θεωρία δεν υποστηρίχθηκε από τους επιστημονικούς κύκλους ή την παραδοχή του Γκράχαμ Χάνκοκ για την συσχέτιση των 3 πυραμίδων με τον αστερισμό του Ωρίωνα κατά την 11η χιλιετία π.Χ.
10. Η ημιτελής πυραμίδα του Zawiyet el-Aryan, Αίγυπτος
© flickr
Η πυραμίδα Zawiyet el-Aryan δεν είναι προσβάσιμη στους τουρίστες εδώ και πολλά χρόνια. Ο διάδρομος διακόπηκε από ασβεστόλιθο. Οι επιστήμονες εξακολουθούν να αναρωτιούνται πώς οι άνθρωποι στην Αρχαία Αίγυπτο μπόρεσαν να κάνουν τους τοίχους τόσο λείους χωρίς την βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας.
9. Συγχρονισμένες πυγολαμπίδες
© depositphotos
Αντί να πετάνε όποτε θέλουν, αυτές οι πυγολαμπίδες πετάνε την ίδια στιγμή (κάθε 1 ή 2 δευτερόλεπτα). Ο ειδικός στις πυγολαμπίδες, Τζόναθαν Κόουπλαντ ισχυρίζεται ότι μπορεί να είναι κάποιο ειδικό τελετουργικό. Ωστόσο, κανένας δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί συμβαίνει αυτό.
8. Η πέτρα Μέρεντιθ
© wikipedia
Αυτή η πέτρα βρέθηκε το 1872 κατά τη διάρκεια εργασιών στην πόλη Μέρεντιθ στο Νιου Χάμσαϊρ στις ΗΠΑ. Πρόκειται για ένα κομμάτι επεξεργασμένου χαλαζία. Στο Νιου Χάμσαϊρ δεν υπήρχε ποτέ αυτό το υλικό, οπότε η πέτρα προήλθε από κάποιο άλλο μέρος. Η λειτουργία και η χρησιμότητα της πέτρας παραμένει άγνωστη.
7. Βουητό στο Τάος
© depositphotos
Οι κάτοικοι του Τάος στο Νέο Μεξικό ακούνε εδώ και χρόνια ένα βουητό χαμηλής συχνότητας χωρίς να γνωρίζουν από που προέρχεται. Ο ήχος θυμίζει κάποιο όχημα που κινείται σε μεγάλο δρόμο, αλλά δεν υπάρχουν μεγάλοι δρόμοι στην περιοχή.
6. Κόκκινη λάμψη πάνω από τον Ειρηνικό ωκεανό
Ο Κρίστιαν Βαν Χέιζ ήταν ο πρώτος που παρατήρησε αυτό το παράξενο κόκκινο φως. Πετούσε από το Χονγκ Κονγκ στην Αλάσκα, όταν είδε αυτό το κόκκινο φως από κάτω του. Μέχρι σήμερα αυτό το φαινόμενο παραμένει ανεξήγητο, αν και πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι είναι αντανάκλαση κάποιας ηφαιστειακής έκρηξης κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού.
5. Πέτρινη σφαίρα στην Βοσνία
© reuters
Κάποιοι πιστεύουν ότι οι πρόγονοί μας έφτιαχναν τέτοιες πέτρες για να οριοθετούν τα μέρη της κυριαρχίας τους. Η προέλευση και ο σκοπός αυτών των πέτρινων σφαιρών σε διάφορες χώρες παραμένουν ακόμα άγνωστα.
4. Το μυστικό του όρους Ράσμορ
© depositphotos
Κατά την κατασκευή αυτού του διάσημου μνημείου, ο αρχιτέκτονας Gutzon Borglum ήθελε να δημιουργήσει μια Αίθουσα των Χρονικών μέσα στο πρόσωπο του βράχου. Για τον σκοπό αυτό, έσκαψε μια σπηλιά πίσω από το κεφάλι του Αβραάμ Λίνκολν. Το 1998, πάνω από 50 χρόνια από τον θάνατό του, τοποθετήθηκαν μέσα στην ημιτελή αίθουσα σημαντικά έγγραφα και απομνημονεύματα διαφόρων προέδρων. Κανείς δεν ξέρει ως τι χρησιμοποιούνταν η άδεια αίθουσα για 50 χρόνια. Πολλοί υποθέτουν ότι υπήρχαν εκεί κρυφά εργαστήρια.
3. Ο τάφος του Τζένγκις Χαν
© en.people © archaeologynewsnetwork
Έχουν γίνει πολλές ανακαλύψεις πιθανών τάφων του Τζένγκις Χαν στην Κίνα και την Μογγολία, αλλά για κανέναν δεν μπορούν να πουν με σιγουριά ότι είναι ο τάφος του μεγάλου ηγέτη.
2. Λαβύρινθοι από πέτρες στο νησί Bolshoi Zayatsky
Κανείς δεν γνωρίζει τον σκοπό αυτών των πετρών στο νησί Bolshoi Zayatsky, αλλά υπάρχουν πολλές θεωρίες: οι λαβύρινθοι μπορεί να χρησιμοποιούνταν για κάποιο τελετουργικό ή ως πρότυπο για την ύφανση ενός αλιευτικού δικτύου.
1. Κατασκευές στα νησιά Ryukyu
Κανείς δεν γνωρίζει τον σκοπό αυτών των πετρών στο νησί Bolshoi Zayatsky, αλλά υπάρχουν πολλές θεωρίες: οι λαβύρινθοι μπορεί να χρησιμοποιούνταν για κάποιο τελετουργικό ή ως πρότυπο για την ύφανση ενός αλιευτικού δικτύου.
1. Κατασκευές στα νησιά Ryukyu
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.