Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Η αγάπη θεραπεύει τόσο εκείνους που τη δέχονται όσο και εκείνους που την προσφέρουν



Μία από τις αγαπημένες μου ιστορίες του Ραμ Ντας είναι εκείνη που μιλά για μία από τις πρώτες συναντήσεις του με τον Νιμ Κάρολι Μπάμπα, τον Ινδό γκουρού του.

Ο Ραμ Ντας έφερε μαζί του στην Ινδία κάποιες κάψουλες προορισμένες να μεταβάλλουν εντυπωσιακά τη συνειδητότητα. Ο Νιμ Κάρολι Μπάμπα ήρθε σε αντιπαράθεση με τον Ραμ Ντας γι’ αυτά τα χάπια και του ζήτησε να του τα δώσει. Ο Ραμ Ντας σκέφτηκε ότι είχε φέρει μαζί του μια πολύ μεγάλη ποσότητα αυτής της πανίσχυρης ψυχεδελικής ουσίας – ωστόσο παρακολούθησε με τρόμο και κατάπληξη εκείνο το φωτισμένο πλάσμα να καταπίνει όλα τα χάπια μπροστά στα μάτια του, χωρίς κάποια ορατή επίδραση.

Ο γκουρού του στη συνέχεια τον ρώτησε αν είχε κι άλλα, καθώς αυτά προφανώς δεν είχαν αποτέλεσμα. Όταν διηγήθηκε την ιστορία, ο Ραμ Ντας έκλεισε την αφήγησή του με μία από τις πιο βαθυστόχαστες παρατηρήσεις του: » Αν βρίσκεσαι στο Ντιτρόιτ», είπε, «τότε δεν χρειάζεται να πάρεις λεωφορείο για να πας εκεί».

Οι εξαρτήσεις κάθε είδους είναι οχήματα στα οποία επιβιβάζονται οι άνθρωποι πιστεύοντας ότι θα φτάσουν σε ένα μέρος ανώτερο, πιο ευχάριστο, πιο γαλήνιο, πιο αρμονικό και συναρπαστικό και ούτω καθεξής. Αν όμως είστε ήδη ευθυγραμμισμένοι με αυτή την ενέργεια, τότε προφανώς είναι περιττό να επιβιβαστείτε σε οποιοδήποτε όχημα που έχει ως προορισμό ένα μέρος στο οποίο ήδη βρίσκεστε.

Έπαιξα με τις εξαρτήσεις και τις εθιστικές συμπεριφορές για ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου. Στην πραγματικότητα θα έλεγα ότι αυτές οι διαφόρων ειδών εξαρτήσεις υπήρξαν από τους σημαντικότερους δασκάλους μου, καθώς μου επέτρεψαν να διακρίνω ένα ανώτερο επίπεδο συνειδητότητας και μακάριας επίγνωσης, προσιτό σε όλους μας.

Όμως γνωρίζω επίσης ότι η χρήση επιβλαβών ουσιών για τη βίωση αυτής της ξεχωριστής πραγματικότητας είναι σίγουρα ένας κίβδηλος τρόπος για να την επιτύχει κανείς.

Γιατί αποκαλώ μια εξάρτηση «γκάφα»;
Εξάρτηση είναι να χρειάζεστε όλο και περισσότερο κάτι που το σώμα και ο νους σας απεχθάνονται σφοδρά. Το να επιλέγετε τον στρεβλό κόσμο της εξάρτησης εις βάρος της ισορροπίας, που είναι η πνευματική σας κληρονομιά, αποτελεί σημαντική διαστρέβλωση του κληρονομικού σας δικαιώματος.Όταν το κάνετε, πορεύεστε σε λάθος δρόμο σε αυτή τη ζωή. Και αυτό πιστεύω ακράδαντα ότι είναι μια γκάφα που μπορεί να εξισορροπηθεί με την αγάπη.

Προήλθατε από ένα αόρατο πνευματικό ενεργειακό πεδίο απόλυτης ευεξίας. Η επιθυμία σας είναι να βρεθείτε σε ισορροπία με το πνεύμα αυτό στις σκέψεις και τη συμπεριφορά σας – τώρα, σε αυτή τη ζωή, αυτή την στιγμή, σε αυτό το σώμα. Η Πηγή σας δε δημιουργεί μέσα από την τοξικότητα. Δεν γεμίζει τις φλέβες ή το στομάχι σας ή όποιο άλλο τμήμα του σώματός σας με δηλητήριο ή κατάχρηση.

Δημιουργεί μέσα από την ευεξία, την ισορροπία και την αβίαστη τελειότητα. Αυτή είναι η πνευματική κληρονομιά σας. Και η αγάπη μπορεί να διορθώσει τις γκάφες που σας απομακρύνουν από τον πνευματικό εαυτό σας.

Γιατί η αγάπη είναι το αντίδοτο για τις εξαρτήσεις; Είναι απλό – γιατί είστε αγάπη. Η αγάπη είναι ο πυρήνας της δημιουργίας σας. Από αυτήν προέρχεστε και προς αυτή μπορείτε να οδηγηθείτε.

Όπως έλεγε ο Καρλ Μένινγκερ στους ασθενείς του, αλλά και σε όποιον υπέφερε και ήταν πρόθυμος να τον ακούσει: » Η αγάπη θεραπεύει τόσο εκείνους που τη δέχονται όσο και εκείνους που την προσφέρουν».

Υπερνικώντας τις εθιστικές συνήθειές σας, έχετε την ευκαιρία να δώσετε αλλά και να δεχτείτε το πνευματικό βάλσαμο της αγάπης. Χρησιμοποιώντας το, νιώθετε την ισορροπία να επιστρέφει στη ζωή σας. Δεν επιζητείτε πια μια κίβδηλη ελευθερία και δεν ελκύεστε πλέον από αυτό που δεν επιθυμείτε. Αντ’ αυτού, επιζητείτε την ισορροπία του να είστε συνδεδεμένοι με την αυθεντική φύση σας.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Dr. Wayne Dyer » Σε αρμονία » από τις εκδόσεις Ιβίσκος – Photo: Author/Depositphotos

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only