Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Στέλιος Σκλαβενίτης: Οι άγνωστες ιστορίες των ανθρώπων που ευεργέτησε…


«Μας στάθηκε στην πιο κρίσιμη στιγμή. Έσωσε την οικογένεια μου, προσφέροντας χαρά και υγεία στο παιδί μου. Και το μόνο που απαίτησε ήταν να μην μαθευτεί ποτέ το καλό που μας έκανε.

Πώς να πιστέψω ότι έφυγε από την ζωή ένας τέτοιος άνθρωπος;». Η κυρία Μαρίνα μονολογούσε και σκούπιζε τα δάκρυα της σε μία … γωνία του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά. Εκεί βρέθηκαν συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες, υπάλληλοι και «ανταγωνιστές» για να τον αποχαιρετήσουν.


Στέλιος Σκλαβενίτης: Οι άγνωστες ιστορίες των ανθρώπων που ευεργέτησε
Η κυρία Μαρίνα και ο σύζυγος της δεν θα μπορούσαν να μην παρευρεθούν σε αυτό το αναπάντεχο «ύστατο χαίρε». «Δεν είμαστε οι μόνοι εδώ. Είναι και άλλοι που κουβαλούσαν τον Γολγοθά τους πριν τους γνωρίσει και τους προσφέρει τη βοήθεια του ο κυρ – Στέλιος. Άλλους τους θυμήθηκα ξανά και άλλους τους αναγνωρίζω από τα βουρκωμένα μάτια».

Αθόρυβος
Αυτή είναι μία από τις άγνωστες πτυχές της ζωής του Στέλιου Σκλαβενίτη που αγνοούσαν ακόμα και οι πιο κοντινοί του άνθρωποι. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι για την φιλανθρωπική του δράση τηρούσε αυστηρό πρωτόκολλο μυστικότητας. Κάτι που ενισχύεται και από το γεγονός ότι η οικογένεια και οι εταιρείες του Ομίλου ανακοίνωσε δωρεές στη μνήμη του στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Στέγης, στο Ζάννειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας και Αγωγής και στο Χαμόγελο του Παιδιού που χαρακτήρισε τον Στέλιο Σκλαβενίτη «έναν εξαιρετικό άνθρωπο και οικογενειάρχη, έναν άξιο επιχειρηματία, έναν αξιόλογο εργοδότη και έναν πιστό και αθόρυβο υποστηρικτή κάθε δράσης μας».


«Ήταν ένας ξεχωριστός και υπέροχος άνθρωπος που βοηθούσε τους συνανθρώπους του. Τις φιλάνθρωπες πράξεις του τις μαθαίναμε τυχαία γιατί όποιος τολμούσε να συζητήσει για το έργο του μπορούσε να μην του ξαναμιλήσει ποτέ. Αλίμονο πόσα δεν θα μάθουμε ποτέ» ανέφερε ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, πρόεδρος του ΕΒΕΑ.«Ερωτευμένος με τη δουλειά του»
Ο κ. Ματθαίος Μαυράκης, πρώην εκπρόσωπος των εργαζομένων στον Μαρινόπουλο και νυν πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στις Ελληνικές υπεραγορές Σκλαβενίτης πέρασε πολλές και καθοριστικές στιγμές μαζί του που έκριναν το εργασιακό μέλλον 11.000 εργαζομένων.

«Ήταν τότε που ο ίδιος και τα αδέλφια του αποφάσισαν, εν μέσω της πιο μεγάλης κρίσης που περνούσε η πατρίδα μας, να σηκώσουν το βάρος της συγχώνευσης με το Μαρινόπουλο. Ήταν ο άνθρωπος που πίστεψε στο ακατόρθωτο και έσωσε τις δουλειές και το μέλλον των οικογενειών μας. Δεν ξέρετε πόσοι χιλιάδες άνθρωποι του χρωστούν ευγνωμοσύνη…», αναφέρει ο κ. Μαυράκης.

«Έδωσε τον εαυτό του, όλο του το είναι σε αυτό το όραμα. Και τα κατάφερε! Μόνο ο θάνατος τον λύγισε… Με συγκλόνισε η φυσιογνωμία του, μακάρι οι κυβερνήτες μας να είχαν κάτι από το τσαγανό του… Ούτε ένας εργαζόμενος δεν έχασε τη δουλειά του με την ενοποίηση, κανένα δικαίωμα δεν χάθηκε. Όσα υποσχέθηκε τα έκανε πράξη. Ήταν ακέραιος, έντιμος και αληθινός. Πάντα…», λέει συγκινημένος ο κ. Μαυράκης.


Όσοι βρίσκονταν μαζί του στην εταιρεία, του υπενθύμιζαν πολλές φορές ότι πρέπει να τον βλέπει και η οικογένειά του, τα τέσσερα παιδιά του, καθώς ο Στέλιος Σκλαβενίτης εργαζόταν ατελείωτες ώρες.

«Ξεχνούσε να γυρίσει σπίτι του, στους υπαλλήλους του είχε απαγορεύσει να εργάζονται αργίες και Κυριακές αλλά εγώ πολλές φορές τον είχα πετύχει στο γραφείο. Ερωτευμένος με την δουλειά του», αφηγείται ο κ. Μίχαλος.


Η κ. Ευγενία Τζωρτζάτου, διευθύντρια του γραφείου του Στέλιου Σκλαβενίτη, αναφέρει: «Αποτελούσε ηθικό παράδειγμα για την κοινωνία. Καλός οικογενειάρχης, απλός, χαμογελαστός. Ο Στέλιος ήταν άνθρωπος με Α κεφαλαίο. Κάθε μέρα μαζί του ήταν ξεχωριστή. Κοντά του έμαθα να βλέπω τα πράγματα στη ζωή θετικά κι ότι όλα τα προβλήματα έχουν την λύση τους. Καλοσύνη, ευγένεια, δικαιοσύνη. Πάνω από όλα έβαζε την οικογένεια του. Ένιωθε μεγάλη ευγνωμοσύνη προς τους εργαζόμενους. Ήθελε να είμαστε πρότυπο για τους άλλους».

ΠΗΓΗ goldbar43

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only