Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατέθεσε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ


Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ απολογήθηκε την Τρίτη ενώπιον ευρωβουλευτών για το ρόλο του στο σκάνδαλο της Cambridge Analytica και για το γεγονός ότι επέτρεψε σε ψεύτικες ειδήσεις να διεισδύσουν στην πλατφόρμα του.

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο Ζούκερμπεργκ απολογήθηκε γιατί επέτρεψε τα εργαλεία του Facebook να χρησιμοποιηθούν «για κακό».

«Είτε είναι ψευδείς ειδήσεις, είτε ξένη ανάμιξη σε εκλογές ή προγραμματιστές που κάνουν κατάχρηση των πληροφοριών των ανθρώπων, δεν είχαμε μια αρκετά ευρεία επίβλεψη των ευθυνών μας. Αυτό ήταν ένα λάθος και ζητώ συγγνώμη» είπε.

Αρκετοί ευρωβουλευτές ρώτησαν τον επικεφαλής της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης αν νιώθει ότι η εταιρεία του εξελίσσεται σε μονοπώλιο.

Αρκετή ήταν και η καχυποψία –όπως και οι ερωτήσεις- αν μπορεί να υπάρξει εμπιστοσύνη ότι η εταιρεία θα εφαρμόσει τελικώς τις απαραίτητες αλλαγές.

Χαρακτηριστική ήταν εξάλλου η ερώτηση του Γκι Φέρχοφστατ προς τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ αν θα ήθελε να τον θυμούνται ως «την ιδιοφυία που δημιούργησε ένα ψηφιακό τέρας».

Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook υπογράμμισε τη δέσμευση του Facebook στην Ευρώπη, όπου θα διαθέτει 10.000 εργαζομένους.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι οι επενδύσεις στην ασφάλεια θα έχουν σημαντική επίδραση στην κεροδοφορία του Facebook, αλλά το «να κρατάμε ασφαλείς τους ανθρώπους θα είναι πάντα πιο σημαντικό από το να μεγιστοποιούμε τα κέρδη μας» όπως είπε.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Facebook απάντησε στον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, τους προέδρους των πολιτικών ομάδων καθώς και με τον πρόεδρο της ισχυρής επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών (LIBE), βρετανό ευρωβουλευτή Κλοντ Μοράες και τον γερμανό εισηγητή για τη νομοθεσία περί απορρήτου Γιάν Άλμπρεχτ, από τους Πράσινους.

Το σκάνδαλο της Cambridge Analytica εφορούσε τα προσωπικά δεδομένα 87 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook, εκ των οποίων 2,7 εκατομμύρια προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only