Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

5 συνήθειες που πρέπει να ξεφορτωθείς άμεσα, αν θέλεις να νιώσεις ευτυχισμένος!



Καθημερινά προκύπτουν αμέτρητα προβλήματα στη ζωή μας με τα οποία αναλωνόμαστε, μας κάνουν περισσότερο ευάλωτους και μας κρατούν μακριά από ενδιαφέροντα και δραστηριότητες που υπό άλλες συνθήκες θα μας γέμιζαν χαρά και αυτοπεποίθηση. Δεν είναι λίγες οι φορές που άλλοτε ο φόβος μιας ενδεχόμενης αποτυχίας και άλλοτε η ανασφάλεια του εαυτού μας μας κατέστησαν δέσμιους των παθών και των πράξεών μας.

Και επειδή λένε πως οι συνήθειες, και ιδιαίτερα αυτές που κατατάσσονται στην κατηγορία των «κακών», είναι για να κόβονται, παρακάτω είναι μερικές από αυτές που μας κρατούν πίσω και οφείλουμε σαν άτομα που αγαπάμε και σεβόμαστε τον εαυτό μας να τις ξεφορτωθούμε:

1) Να αμφιβάλλουμε διαρκώς για τον εαυτό μας
Η αυτοπεποίθηση αποτελεί το κλειδί της επιτυχίας και γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να δούμε τα πράγματα από διαφορετική σκοπιά. Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα που έγινε στην HP, έδειξε ότι γυναίκες έκαναν αίτηση σε μία επαγγελματική δουλειά μόνο εάν πληρούσαν το 100% των προσόντων που απαιτούνταν για να προσληφθεί κανείς στην ανάλογη θέση, ενώ άντρες που πληρούσαν μόλις το 60% των προσόντων έκαναν επίσης αίτηση και πέτυχαν. Δεν μας προξενεί λοιπόν εντύπωση το γεγονός ότι τα περισσότερα επαγγελματικά πόστα καλύπτονται από το ανδρικό εργατικό δυναμικό. Εάν θέλουμε να πετύχουμε, πρέπει να ρισκάρουμε και να αφήσουμε τις δεύτερες σκέψεις στην άκρη. Πρέπει να έχουμε πίστη στον εαυτό μας, διότι εάν φοβόμαστε, απλώς δεν θα καταφέρουμε τίποτα και θα παραμείνουμε στάσιμοι.

2) Να θεωρούμε ότι δεν υπάρχουν επιλογές
Κι όμως, πάντα θα υπάρχουν εναλλακτικές όσο δυσεύρετες ή ανύπαρκτες κι αν μοιάζουν. Ακόμα και τις φορές που αμφιταλαντευόμαστε ανάμεσα σε δύο επιλογές, πάντα θα υπάρχει η λιγότερο κακή. Γι’ αυτό την επόμενη φορά που θα βρεθούμε σε μία ανάλογη άβολη κατάσταση το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να αναλογιστούμε τα υπέρ και τα κατά της όλης υπόθεσης και να καταφύγουμε στην όσο το δυνατόν καλύτερη επιλογή για εμάς. Πιστεύω ακράδαντα ότι οι πραγματικά ευτυχισμένοι άνθρωποι δεν είναι οι τυχεροί, αλλά αυτοί που αν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες τις διαμορφώνουν μόνοι τους. Έτσι, την επόμενη φορά που θα βάλουμε τον εαυτό μας στο ρόλο του θύματος καλό θα ήταν να σκεφτούμε τι κάνουμε εμείς λάθος. Κανείς δεν πήγε μπροστά με το να μιζεριάζει.

3) Yesterday you said tomorrow
Ο δρόμος για την επιτυχία είναι συνήθως δύσκολος και τραχύς. Κανείς δεν είπε το αντίθετο. Όμως το να βρίσκουμε διαρκώς δικαιολογίες και να αφήνουμε μονίμως τα πράγματα να εξελίσσονται από μόνα τους δεν είναι λύση. Από εδώ και πέρα εάν θέλεις να δεις ορισμένες καταστάσεις να αλλάζουν αισθητά, τότε πρέπει να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου και να δράσεις άμεσα και χωρίς αναβολές! Δικαιολογίες τύπου «και αύριο μέρα είναι» πρέπει να καταργηθούν από το λεξιλόγιό σου. Δράσε όσο είναι καιρός!

4) Να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα κάνοντας τα ίδια πράγματα
Όπως είπε κάποτε και ο Einstein, ο ορισμός την ανθρώπινης ανοησίας είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα. Δε λέω, είναι βολικό το να αντιμετωπίζεις τις καταστάσεις με τον κλασικό και πατροπαράδοτο τρόπο, που σου πήρε καιρό, αλλά τον έμαθες καλά, όμως το έχεις συνειδητοποιήσει και εσύ ο ίδιος ότι επιφέρει τα κλασικά και εικονογραφημένα αποτελέσματα. Αν είσαι διατεθειμένος να αλλάξεις τις καταστάσεις που σε δυσαρεστούν, τότε πρέπει να μάθεις και το τρόπο που θα οδηγηθείς στη πραγμάτωσή τους, ο οποίος φυσικά δεν θα είναι ο ίδιος.

5) Μάθε να λες όχι!
Έχει συμβεί σε όλους μας νομίζω να βρεθούμε σε μία τόσο άβολη θέση, που στο όνομα μιας υποτιθέμενης ευγένειας και θέλοντας να μην κακοκαρδίσουμε το συνομιλητή μας, δεχτήκαμε τη πρότασή του όσο κι αν αυτή μας δυσαρεστούσε. Όταν έρθει η ώρα να αρνηθείς κάτι, δεν είναι ανάγκη να χρησιμοποιείς τις φράσεις «δεν ξέρω», «θα δούμε», αλλά μάθε να λες την πολυπόθητη αυτή λέξη η οποία θα σε βοηθήσει να αφοσιωθείς στους πραγματικούς σου στόχους.

Εάν θέλεις πραγματικά να δεις τα πράγματα γύρω σου να αλλάζουν, ξεκίνα όχι από αύριο, αλλά από σήμερα κιόλας να σκέφτεσαι τι πρέπει να αποφύγεις και τι είναι αυτό που θα σε κάνει πραγματικά πιο ευτυχισμένο. Η ζωή είναι μικρή για να αναλωνόμαστε με ανούσιες σκέψεις και να δημιουργούμε πλασματικά προβλήματα!



Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only