Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

9 απλοί τρόποι να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας



Αν νιώθετε λίγο νωθροί, καθώς η μέρα προχωρά, υπάρχουν αρκετοί φυσικοί τρόποι, για να παρέχετε στον οργανισμό σας μια γερή δόση αναζωογόνησης. Τα παρακάτω tips θα σας βοηθήσουν όχι μόνο να «βγάλετε» τη μέρα χωρίς να νιώθετε σαν να έχετε ένα βάρος στο στομάχι, αλλά και να αποτοξινώσετε το σώμα σας με μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Ίσως να έχετε ήδη ακούσει τα περισσότερα από αυτά, αλλά τώρα ήρθε επιτέλους η ώρα να τα δοκιμάσετε κιόλας. Ξεκινώντας από σήμερα
1. Απολαύστε νερό με λεμόνι
Το νερό αναζωογονεί τον οργανισμό, αλλά απομακρύνει και τις τοξίνες που μένουν στον οργανισμό σας. Αποφύγετε επεξεργασμένα ροφήματα με ζάχαρη και συντηρητικά. Αν θέλετε να διατηρήσετε τον οργανισμό σας όσο πιο καθαρό γίνεται, πιείτε νερό με λίγο λεμόνι, ώστε να απομακρύνετε όλες τις άχρηστες ουσίες από το σώμα σας και να μείνετε ενυδατωμένοι.

2. Καταναλώστε χυμό λαχανικών
Υπάρχουν τόσες πολλές έρευνες που υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση λαχανικών σε μορφή χυμού είναι η καλύτερη μέθοδος, για να προσλάβουμε όλα τα θρεπτικά στοιχεία τους. Βέβαια, με όποιον τρόπο και να καταναλώσετε, και πάλι θα ωφεληθείτε. Απλά βρείτε τον τρόπο να τα απολαμβάνετε. Γιατί παρά την αντίρρηση που φέρνει ο 6χρονος εαυτός σας, το μπρόκολο και τα λαχανάκια Βρυξελλών έχουν υπέροχη γεύση και μας κάνουν καλό.

3. Μειώστε την κατανάλωση τοξικών λαδιών
Είναι εύκολο να επιλέξετε το πιο φθηνό λάδι στο σούπερ μάρκετ, αλλά προσέξτε οπωσδήποτε εκείνα που δεν σας κάνουν καλό, όπως το φυτικό λάδι, το κραμβέλαιο και το αραχιδέλαιο. Αντιθέτως, επιλέξτε τα φυσικά έλαια, όπως το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το λάδι καρύδας και το έλαιο κάνναβης. Θα απολαύσετε τη γεμάτη γεύση τους και τα οφέλη της μαγειρικής με αυτά.

4. Επιλέξτε πράσινο τσάι
Είναι εδώ και δεκαετίες γνωστό πως το πράσινο τσάι βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού και ενισχύει τη συνολική υγεία. Αν ενδιαφέρεστε να ξεκινήσετε σοβαρά την αποτοξίνωση, το πράσινο τσάι είναι μια πολύ καλή αρχή. Το πράσινο τσάι απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα σας, ενισχύει τη διαδικασία του μεταβολισμού και φυσικά έχει ωραία γεύση. Αποτελεί επίσης μια υπέροχη εναλλακτική για τον καφέ.

5. Προτιμήστε ωμές τροφές
Όλοι έχουμε ακούσει για το κίνημα της ωμοφαγίας, αλλά αν δεν είναι κάτι που προτιμάτε ή αντέχει το στομάχι σας, ξεκινήστε με ορισμένες μικρές αλλαγές στη δίαιτά σας. Για παράδειγμα, καταναλώστε περισσότερα φρούτα και λαχανικά, όπως επίσης σπόρους και ξηρούς καρπούς. Πρόκειται για τροφές που έχει συνηθίσει ο οργανισμός σας να διασπά και έτσι θα μπορέσετε να αδράξετε όλα τα οφέλη τους.

6. Μειώστε τη λευκή ζάχαρη
Αν θέλετε να αποτοξινώσετε γρήγορα τον οργανισμό σας, κόψτε τη λευκή ζάχαρη. Μειώστε την ποσότητα του λευκού ψωμιού και των σχετικών προϊόντων, όπως επίσης την ποσότητα των επεξεργασμένων τροφών που προτιμάτε. Οι μπάρες δημητριακών που πολλές φορές επιλέγετε ως υγιεινή επιλογή κρύβουν ζάχαρη. Ελέγξτε, λοιπόν, τη συσκευασία και βεβαιωθείτε ότι μειώνετε καθημερινή τη συνολική ποσότητα. Στην αρχή δεν θα σας αρέσει καθόλου αυτή η αλλαγή, αλλά στη συνέχεια θα νιώσετε τα οφέλη της απόφασής σας.

7. Αποφύγετε τα προϊόντα από λευκό αλεύρι
Όπως και με τη ζάχαρη, έτσι και τα προϊόντα από λευκό αλεύρι, δεν προσθέτουν καμία διατροφική αξία στη δίαιτά σας. Κάθονται βαριά στο στομάχι σας και μπορεί να προκαλέσουν άβολα αέρια και προβλήματα στο στομάχι.  Αντικαταστήστε το συνηθισμένο ψωμί με ολικής αλέσεως, και ακόμα καλύτερα, αποφύγετε τελείως το ψωμί, καθώς προσπαθείτε να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας.

8. Επιλέξτε προβιοτικά
Τα προβιοτικά ήρθαν στο προσκήνιο πριν από μόλις 10 χρόνια, όταν οι εταιρίες γιαουρτιού άρχισαν να προσθέτουν προβιοτικά σε κάποια από τα προϊόντα τους. Και οι καταναλωτές ωφελήθηκαν από αυτό και πια τα προτιμούν.  Τα προβιοτικά βοηθούν στην απομάκρυνση των τοξινών από το σύστημά σας, στοχεύοντας κυρίως στην πεπτική οδό και ενθαρρύνοντας την καλή πέψη.

9. Ζήστε το παρόν και απομακρύνετε τοξικούς ανθρώπους
Το τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό, βήμα για την αποτοξίνωση του σώματος και της ζωής σας είναι η απομάκρυνση των τοξικών ανθρώπων από την καθημερινότητά σας. Μην ανησυχείτε για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εσάς και εστιάστε στο πώς θα κάνετε τον εαυτό σας ευτυχισμένο. Θα παρατηρήσετε ότι η ζωή σας θα βελτιωθεί άμεσα.

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only