Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Ζάκυνθος

Η Ζάκυνθος είναι ένα καταπράσινο νησί, προικισμένο με εύφορες κοιλάδες. Η διαφορετικότητα του τοπίου γίνεται έντονη από τις ποικιλίες των ακτών της: αμμώδεις σε απομονωμένα σπήλαια με βαθυγάλαζα νερά στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού και ακόμη, απόκρημνες ακτές και ένας εντυπωσιακός υποθαλάσσιος κόσμος στα δυτικά της Ζακύνθου.



Η βενετσιάνικη αρχιτεκτονική επιρροή είναι εμφανής στη Ζάκυνθο παρά τη ζημιά που υπέστη κατά καιρούς το νησί από την έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή. Μετά τον καταστρεπτικό σεισμό του 1953 και την πυρκαγιά που ακολούθησε, ένας σημαντικός αριθμός από ιστορικά μνημεία και ναούς αφανίστηκε ολοκληρωτικά, με συνέπεια να χαθούν για πάντα οι πολιτιστικοί θησαυροί που βρίσκονταν στα κτήρια αυτά. Η πόλη ξαναχτίστηκε με βάση αυστηρές αντισεισμικές προδιαγραφές και με σεβασμό στην αρχιτεκτονική φυσιογνωμία της πόλης.

Οι παραλίες στο ανατολικό μέρος του νησιού (Τσιλιβί, Τραγάκι, Αλυκές, Αλυκανάς) είναι πιο ήσυχες, με καθαρά, διαυγή νερά ενώ συνδυάζουν άμμο και βότσαλο. Οι παραλίες στον κόλπο Λαγανά (Καλαμάκι, Λαγανάς, Δάφνη, Κερί) είναι πιο αμμουδερές, με ζεστά και ρηχά νερά. Ακόμα αξίζει να αναφερθεί ότι οι παραλίες του δυτικού μέρους του νησιού( Πόρτο Λιμνιώνας, Πόρτο Βρώμη, Πόρτο Ρόξα)  είναι μικρού μήκους, απόκρημνες, με δροσερά και κρυστάλλινα νερά. Τέλος δεν μπορεί να εξαιρεθεί από την αναφορά μας η παραλία Ναυάγιο, η οποία αποτελεί το σήμα κατατεθέν του παγκόσμιου τουρισμού. Η πρόσβαση σε αυτήν γίνεται μόνο μέσω θαλάσσης. Οι περισσότερες από τις ζακυνθινές παραλίες τιμώνται κάθε χρόνο με την γαλάζια σημαία του Ε.Ο.Τ.





Η Ζάκυνθος, το φιόρο του λεβάντε, διαθέτει μια πληθώρα από αξιοθέατα που αξίζει  ο καθένας να τα επισκεφτεί. Κατ’ αρχήν στο νησί υπάρχει η παραλία Ξύγκια, η μοναδική με ιαματικά νερά αφού τα νερά της εκκρίνουν θειάφι. Ακόμα απαιτείται να οδηγηθείτε προς το Κερί για να θαυμάσετε από τον φάρο ένα αξιοθαύμαστο και αλησμόνητο ηλιοβασίλεμα, αλλά και να παρατηρήσετε τις σπηλιές στην θάλασσα όπως και τις Μυζήθρες (πελώριοι βράχοι μέσα στην θάλασσα). Επιπλέον  μονές, μοναστήρια,  το πέτρινο πάρκο Ασκός, οι νήσοι Στροφάδες αλλά και το Ναυάγιο (σήμα κατατεθέν του παγκόσμιου τουρισμού) είναι κάποια από τα αξιοθέατα που ανήκουν στο γραφικότατο νησί της Ζακύνθου και αποτελούν επιτακτική ανάγκη για τον καθένα να τα εξερευνήσει.

Στη Ζάκυνθο σοβαρή μέριμνα έχει επιδειχθεί για την προστασία δύο υπό απειλούμενων ζωικών ειδών, της θαλάσσιας χελώνας caretta caretta και της μεσογειακής φώκιας monachus monachus.



















Set in a two and a half acre orchard in Alikon, Psarou borough of Meso Gerakari commune, with its own covered private parking, 12 klm from the harbour and 200m from the sandy beach of Psarou and 200m from a free mooring marina. It is also 300 metres from a small range of shops, bars and restaurants while it is only 3 kms from a larger shopping area for tourists!
Pension Tonia consists of fourteen apartments with 2, 3, 4 and 5 beds each and with own private bathroom and fully equipped kitchen, with hairdryer, air condition, free WiFi, TV, and in-room safe for valuables. It has 24hrs hot water and every apartment enjoys front and back balconies.
Pension Tonia has a swimming pool, restaurant and snack bar for its residents who will immediately feel a warm, family welcome!
Contact information:               e-mail:             pansiontonia91@gmail.com
                                                Telephone:      +30 269 506 1979
                                                Mobiles:          +30 690 863 9384 and +30 698 816 1991
www.psarou-tonia.com/Web site:     

                             ΖΑΚΥΝΘΟΣ.  ΠΑΝΣΙΟΝ ΤΟΝΙΑ


        14 ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΔΙΚΛΙΝΑ-ΤΡΙΚΛΙΝΑ-ΤΕΤΡΑΚΛΙΝΑ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΚΛΙΝΑ 4 ΚΛΕΙΔΙΩΝ ΔΗΜΟΣ ΑΛΥΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΨΑΡΟΥ ΣΤΟ ΜΕΣΟ ΓΕΡΑΚΑΡΙ 12χΙΛ.ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ 200m. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΜΟΥΔΕΡH ΠΑΡΑΛΙΑ ΨΑΡΟΥ.


     Όλα τα δωμάτια διαθέτουν κουζίνα εξοπλισμένη, ατομικό μπάνιο, TV,, air condition, σεσουάρ μαλλιών, χρηματοκιβώτιο, δωρεάν ασύρματη σύνδεση internet, μπαλκόνι μπροστά και πίσω και παροχή ζεστού νερού 24 ώρες το 24ωρο. Επίσης υπάρχει πάρκινγκ μέσα σε δέκα στρέμματα με οπωροφόρα δέντρα, πισίνα, εστιατόριο για τους πελάτες μας και snack bar και τη ζεστή φιλοξενία της οικογενείας Δανιά.
       Tα δωμάτια ανήκουν στην κατηγορία των 4 κλειδιών.  Η ανώτατη κατηγορία που μπορεί να δοθεί σε ενοικιαζόμενα αντίστοιχα των αστεριών των ξενοδοχείων, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε ο ΕΟΤ.


ΤΗΛ.: 2695061979-6908639384-6988161991























































Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only