Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Καθαρίστε Φυσικά το Παχύ σας Έντερο και Απαλλαγείτε από τις Τοξίνες


Ένας φυσικός τρόπος για να καθαρίσουμε το παχύ έντερο και να απομακρύνουμε τις βλαβερές τοξίνες από τον οργανισμό μας!
Δεκαετίες τώρα, πολλοί άνθρωποι επωφελούνται από τον καθαρισμό του παχέος εντέρου με σκοπό να βελτιώσουν την υγεία και την ποιότητα ζωής τους. Ενδεχομένως να το σκεφτήκαμε όλοι κάποια στιγμή. Ας δούμε τι ακριβώς είναι αυτή η ευεργετική διαδικασία! Ποια είναι τα οφέλη που μας προσφέρει ο φυσικός καθαρισμός του παχέος εντέρου αλλά και τι είδους επιπλοκές μπορεί να μας προκαλέσει.
Τι είναι ο φυσικός καθαρισμός παχέος εντέρου;
Ο καθαρισμός του παχέος εντέρου είναι απαραίτητος όταν το πεπτικό σύστημα δυσκολεύεται να καθαρίσει τον οργανισμό μας και να απομακρύνει τις βλαβερές τοξίνες. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο θα απαλλαγούν από τις επιβλαβείς ουσίες που ταλαιπωρούν τον γαστρεντερικό σωλήνα.
Οι λάτρεις της διαδικασίας αυτής αναφέρουν ότι ο καθαρισμός του παχέος εντέρου απομακρύνει περιστασιακά τυχόν απόβλητα που κολλάνε στα εντερικά τοιχώματα. Η συσσώρευση αποβλήτων παράγει τοξίνες που εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος και τελικά επηρεάζουν την υγεία μας. Τα πλεονάζοντα απόβλητα απελευθερώνουν ουσίες που προκαλούν κόπωση, κατάθλιψη και αλλεργίες.
Μερικές φορές χρησιμοποιούμε καθαρτικά για τον καθαρισμό του παχέος εντέρου, ενώ ευρέως χρησιμοποιείται και η μέθοδος του μηχανικού καθαρισμού, δηλαδή η πλύση του παχέος εντέρου με την εισαγωγή ενός σωλήνα στο ορθό (μια προφανώς επώδυνη διαδικασία).
Οι επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου θεωρούν ότι αυτή δεν είναι και η καλύτερη επιλογή, επειδή το σώμα έχει τους δικούς του μηχανισμούς καθαρισμού. Ως εκ τούτου, ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε το παχύ έντερο είναι να το κάνετε με τον τρόπο που σας προτείνουμε, φυσικά, υγιεινά, σίγουρα και χωρίς να ταλαιπωρείστε με διάφορες ενοχλητικές μεθόδους!
Ποια οφέλη μας προσφέρει ο φυσικός καθαρισμός του παχέος εντέρου;
Το έντερο περιέχει εκατομμύρια μικροργανισμούς (μικροχλωρίδα – βακτήρια) που συνιστούν μεγάλο ποσοστό των περιττωμάτων. Ενώ υπάρχουν ευεργετικά βακτήρια που επιτρέπουν τη σωστή απορρόφηση θρεπτικών ουσιών και διατηρούν ισορροπημένα τα επίπεδα Ph, υπάρχουν παράλληλα και επιβλαβή βακτήρια, τα οποία καθιστούν τον καθαρισμό του παχέος εντέρου απαραίτητο.
Το πεπτικό σύστημα απομακρύνει τα απόβλητα, ωστόσο μερικές φορές αυτό δεν γίνεται με απόλυτα σωστό τρόπο. Τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το πεπτικό σύστημα (GERD, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και φλεγμονώδεις αλλεργίες) εμφανίζουν φλεγμονές στον γαστρεντερικό σωλήνα. Οι στατιστικές δείχνουν ότι το IBS (σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου) επηρεάζει 15% – 20% του ενήλικου πληθυσμού, ενώ 42 εκατομμύρια του ποσοστού αυτού διαμένουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επίσης, άτομα που ακολουθούν διατροφή ανεπαρκή σε θρεπτικές ουσίες είναι πιο επιρρεπή σε προβλήματα του πεπτικού συστήματος.
Εάν η συχνότητα κινητικότητας του εντέρου είναι μικρή, δηλαδή λιγότερή από μία φορά ημερησίως, σίγουρα θα χρειαστεί να δοκιμάσετε μια μέθοδο φυσικού καθαρισμού. Ασθένειες και προβλήματα όπως κόπωση, χαμηλή ενέργεια, κράμπες και εξάντληση οφείλονται πολλές φορές σε πεπτικά προβλήματα. Όταν το έντερο δεν είναι σε καλή κατάσταση, ενδεχομένως να μας προκαλεί υποτονικότητα και ενόχληση στο υπογάστριο.
Οι δυσάρεστη αυτή αίσθηση προκύπτει επειδή οι τροφές που δεν έχουν αποβληθεί προκαλούν σχηματισμό βλέννας στο κόλον. Αυτό, με τη σειρά του, προωθεί τις τοξίνες στην κυκλοφορία του αίματος. Παράλληλα, ο οργανισμός δεν θα μπορεί να απορροφήσει τις πολύτιμες θρεπτικές ουσίες, οπότε το σύστημα παύει να λειτουργεί όπως πρέπει.
Παρενέργειες του φυσικού καθαρισμού του παχέος εντέρου.
Ο καθαρισμός του παχέος εντέρου είναι ευεργετικός αλλά έχει παρενέργειες που ίσως είναι επικίνδυνες, οπότε καλύτερα να συμβουλεύεστε πάντοτε τον γιατρό σας. Οι ήπιες παρενέργειες περιλαμβάνουν διάρροια, κατάθλιψη, αφυδάτωση και κόπωση.
Το παχύ έντερο μπορεί να προκαλέσει ανισορροπία ηλεκτρολυτών, η οποία με τη σειρά της προκαλεί προβλήματα υγείας όπως καρδιακές ενοχλήσεις και νεφρική ανεπάρκεια. Ενδεχομένως μερικά άτομα να παρουσιάσουν και αλλεργίες.
Άλλες παρενέργειες μπορεί να περιλαμβάνουν:
Ναυτία
Ζάλη
Ανισορροπία μετάλλων
Παρενέργειες με φαρμακευτική αγωγή
Διάτρηση
Πώς γίνεται ο καθαρισμός του παχέος εντέρου με φυσικό τρόπο;
Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν τρόποι να καθαρίσουμε το παχύ έντερο φυσικά και με ασφάλεια. Ας δούμε μαζί 12 τρόπους καθαρισμού που απαιτούν ελάχιστη προσπάθεια.
Μειώνουμε την πρόσληψη επεξεργασμένων τροφίμων.
Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να μειώσουμε την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων. Οι κονσέρβες κρέατος και τα λουκάνικα περιέχουν πρόσθετα χημικά συστατικά που είναι εξαίρετα βλαβερά. Ως εκ τούτου, το σώμα πρέπει να εργαστεί σκληρά για να μας απαλλάξει από αυτά!
Προτιμάμε τα σπιτικά γεύματα.
Ο έντονος τρόπος ζωής μας αναγκάζει να τρώμε συχνά έξω. Τα εστιατόρια δεν είναι πάντα μια υγιεινή επιλογή, διότι ο τρόπος μαγειρέματος και τα – πολλές φορές κακά υλικά – προωθούν την αποθήκευση χημικών ουσιών που βλάπτουν τον οργανισμό μας.
Πίνουμε περισσότερο νερό.
Το νερό έχει την ιδιότητα να μεταφέρει τις ουσίες μέσα στον οργανισμό, οπότε αυτές αποβάλλονται με φυσικό τρόπο. Αν θέλετε να δώσετε καλύτερη γεύση στο νερό, προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού.
Κατανάλωση προβιοτικών.
Τα καλά βακτήρια βοηθούν στο έργο που αναλαμβάνει το παχύ μας έντερο με τη μέγιστη αποτελεσματικότητα. Φυσικές τροφές πλούσιες σε προβιοτικά είναι το γιαούρτι και το ξυνολάχανο. Σύμφωνα με το Harvard Health, τα υγιή βακτήρια καθαρίζουν το παχύ έντερο και αντιμετωπίζουν πεπτικά προβλήματα όπως η διάρροια.
Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.
Οι ίνες, όπως και το νερό, μεταφέρουν τις ουσίες των τροφών μέσω του παχέος εντέρου. Ολόκληροι σπόροι, χόρτα, μπρόκολο και κουνουπίδι βοηθούν στην απομάκρυνση των αποβλήτων.
Βότανα!
Ένας άλλος τρόπος για να καθαρίσετε το γαστρεντερικό σας σωλήνα με ασφάλεια είναι η κατανάλωση βοτάνων. Το χαμομήλι ανακουφίζει από τα ανεπιθύμητα συμπτώματα όπως ο μετεωρισμός.
Αλόη Βέρα.
Μήπως αναζητάτε έναν τρόπο για να έχετε πρόσβαση σε βότανα όλη την ώρα; Δοκιμάστε Aloe Vera. Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Συμπληρωματικής και Ολοκληρωμένης Υγείας, η αλόη βοηθά στην πέψη επειδή περιέχει καθαρτικές ενώσεις.
Δαμάσκηνα.
Τα δαμάσκηνα περιέχουν ένα φυσικό καθαρτικό που ονομάζεται σορβιτόλη. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να κάνετε το έντερό σας να λειτουργεί όποτε πρέπει, όσο πρέπει!
Άσκηση.
Η άσκηση σταθεροποιεί τους μύες του σώματός μας και βοηθά το σώμα μας να παραμένει σε κίνηση. Άρα, μαζί με τους κοιλιακούς μας, κινείται και το πεπτικό μας σύστημα.


10. Αποφεύγουμε τοξικές και χημικές ουσίες.
Δυστυχώς, οι τοξικές και οι χημικές ουσίες βρίσκονται οπουδήποτε, ακόμη και στα προϊόντα καθαρισμού. Οπότε, η καλύτερη λύση είναι να χρησιμοποιούμε φυσικά προϊόντα ομορφιάς και καθαρισμού, όταν αυτό είναι εφικτό.
Αναμφισβήτητα, ο φυσικός καθαρισμός του παχέος εντέρου βοηθάει να διατηρήσουμε υγιές το πεπτικό μας σύστημα. Ωστόσο, μπορούμε να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να λειτουργεί όπως πρέπει και να παραμένει υγιής με φυσικούς τρόπους, ξεκινώντας από μια σωστή διατροφή!
Κείμενο – Απόδοση, Λ.Τ.
naturalsoul.gr

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only