Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Αυτές οι τροφές μειώνουν τη λίμπιντο Πώς τα γεύματα σας μπορεί να επηρεάσουν τη σεξουαλική σας διάθεση με αρνητικό τρόπο.


Σίγουρα έχετε ακούσει ότι κάποιες τροφές είναι αφροδισιακές και αυξάνουν τη λίμπιντο σας. Αυτό συμβαίνει επειδή, έχουν επιπτώσεις στην παραγωγή της τεστοστερόνης, μια ορμόνη που βρίσκεται και στα δύο φύλα - στις γυναίκες σε μικρότερη ποσότητα - και ρυθμίζει την σεξουαλική ορμή. Υπάρχουν όμως και κάποιες θρεπτικές ουσίες που επηρεάζουν τη δράση της αρωματάσης, ένα ένζυμο που μετατρέπει την τεστοστερόνη σε οιστρογόνα, και όσο πιο χαμηλά είναι τα επίπεδα της τεστοστερόνης, τόσο χαμηλότερη είναι η λίμπιντο. Άρα, εκτός από τροφές που αυξάνουν τη λίμπιντο, υπάρχουν και κάποιες που μπορούν να τη μειώσουν.

Σοκολάτα. Σας φαίνεται σχεδόν απίστευτο, σωστά; Πώς μπορεί η σοκολάτα, ένα από τα πιο γλυκά τρόφιμα με μια φήμη ότι διεγείρει τις αισθήσεις, να οδηγεί στην πραγματικότητα στη μείωση της λίμπιντο; Αυτό συμβαίνει γιατί στα θρεπτικά συστατικά της ενδέχεται να περιέχει το ένζυμο αρωματάση, που έχει τη δυνατότητα να μειώσει τα επίπεδα της τεστοστερόνης.

Μέντα. Αν και μπορείτε να προτιμήστε τη μέντα, για να φρεσκάρετε την αναπνοή σας, το δροσιστικό αυτό φυτό έχει πραγματικά τη φήμη ότι μειώνει τη λίμπιντο, ειδικά στους άντρες. Αυτό οφείλεται στην ποσότητα της μενθόλης, ένα συστατικό της μέντας, που μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της τεστοστερόνης. Και σίγουρα δεν είναι κάτι που θέλετε να συμβεί, εάν έχετε κάνει ρομαντικά σχέδια.


Καφές. Σε ότι αφορά αυτό το ρόφημα, είναι πιο εύκολο να κατανοήσετε, ότι μπορεί να μειώσει τη λίμπιντο σας. Γιατί ενώ σας παρέχει ενέργεια, ενδέχεται να αυξήσεις επίσης, τα επίπεδα του άγχους, οδηγώντας σε συναισθήματα εκνευρισμού.

Δημητριακά. Οι νιφάδες καλαμποκιού είναι ένα παράδειγμα ενός τροφίμου που δεν είναι ούτε πικάντικο, ούτε γλυκό, αλλά απλώς έχει λίγη έως και καθόλου ζάχαρη. Ορισμένοι ειδικοί υποστηρίζουν, ότι ένα τέτοιου είδους  τρόφιμο που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, μπορεί να σας φουσκώσει και ως εκ τούτου να μειώσει τη λίμπιντο σας.

Αλκοόλ. Αν και πολλοί θέλετε να συνοδεύσετε ένα ρομαντικό βράδυ με λίγο αλκοόλ, πρέπει να είστε προσεκτικοί στη ποσότητα που θα καταναλώσετε. Και αυτό γιατί τα αλκοολούχα ποτά μπορεί να εμποδίσουν τη λίμπιντο σας και να καταλήξετε να ροχαλίζετε στον καναπέ.

Η γλυκόριζα είναι ένα άλλο παράδειγμα ενός τροφίμου, που μπορεί να καταστείλει τη λίμπιντο, λόγω του ότι προκαλεί αρνητικές επιπτώσεις στα επίπεδα της τεστοστερόνης. Το συστατικό που ευθύνεται για αυτή τη μείωση, είναι η γλυκυριζίνη, η οποία μειώνει τα επίπεδα των ορμονών, άρα ενδέχεται να καταστέλλει τη σεξουαλική ορμή.

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only