Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Η 1800 ετών οικία του Έλληνα αλιέα Φαίνου που ανακαλύφθηκε στην Μικρά Ασία


Τα αρχαιολογικά ερείπια και τα ψηφιδωτά που ανακαλύφθηκαν στην νοτιοδυτική πόλη της Muğla έχουν επιβεβαιωθεί ότι ανήκουν στην βίλα του Έλληνα ψαρά Φαίνου που έζησε τον 2ο αιώνα μ.Χ. στην αρχαία ελληνική πόλη της Αλικαρνασσού, ανέφερε  το ειδησεογραφικό πρακτορείο Diken.




Η αρχαία Μοβολλά ήταν  ελληνική πόλη της Καρίας και σήμερα πόλη της ΝΔ. Μικράς Ασίας. ήταν μέρος της Ροδιακής Περαίας σε σταθερή βάση από το 167 π.Χ. έως τουλάχιστον τον 2ο αιώνα μ.Χ. Η περιοχή της Ρόδου ξεκινούσε από εδώ και  η περιοχή υπόκειται στη Ρόδο.  Βρίσκεται στους πρόποδες του όρους υπό την αρχαία ελληνική ονομασία Συλβάκου. 
Ο χώρος της ακρόπολης και το αρχαίο ελληνικό θέατρο 



Στον ψηλό λόφο στα βόρεια της πόλης, λίγα αρχαία λείψανα δείχνουν ότι ήταν τόπος ακρόπολης . Λίγες επιγραφές ανακαλύφθηκαν στην ίδια την πόλη και χρονολογούνται από τον 2ο αιώνα π.Χ. Επίνειο έχει μικρό λιμένα τα αρχαία Ίδυμα, στο Κεραμεικό Κόλπο, ανατολικά της νήσου Κω.




Ένας ιδιοκτήτης ακινήτων διαπίστωσε σε 3 μέτρα βάθος ερείπια κατά τη διάρκεια μιας εκσκαφής  και κάλεσε εμπειρογνώμονες πριν από τρεις εβδομάδες.









Το αρχαιολογικό μουσείο της Αλικαρνασσού όπου ο Tayfun Selçuk, (Τυφώνας Σελτζούκος) μαζί με άλλους τρεις ειδικούς, εξέτασαν το χώρο και επιβεβαίωσαν ότι τα ερείπια ανήκαν στην οικία  του Έλληνα  έμπορα αλιευμάτων  Φαίνου, του πιο διάσημου ψαρά της εποχής του.τον 2ου αιώνα μ.Χ.




Επιπλέον, έχουν ανακαλυφθεί τα ερείπια της οικίας  και ένα μωσαϊκό 20 τ.μ., ένα πηγάδι, ένα  λουτρό, μαρμάρινα έργα που χρησιμοποιήθηκαν τότε σε πολυτελείς κατοικίες, αγγεία, μπουκάλια αρωμάτων και αλιευτικός εξοπλισμός.




Το ψηφιδωτό που απεικονίζει έναν ψαρά και τεράστια ψάρια είναι τα μεγαλύτερα ευρήματα στην περιοχή σύμφωνα με τους ειδικούς. Επιπλέον, έχουν ανακαλυφθεί 10 τάφοι και ανθρώπινα λείψανα που προφανώς ανήκουν στην οικογένειά του .





"Τα πρώτα ευρήματα του Φαίνου, του πιο διάσημου ψαρά της εποχής του, ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά στην αρχαία πόλη της Αλικαρνασσού το 1890. Περισσότερα ψηφιδωτά και ερείπια βίλας που είχαν τα σημάδια του Φαίνου αργότερα ανακαλύφθηκαν κατά τις ανασκαφές στο κέντρο της πόλης ", δήλωσε ο αρχαιολόγος Candan Temizel. "Τα ευρήματα που έχουν ανακαλυφθεί θα πρέπει να προστατεύονται προσεκτικά. Αυτή η ανεκτίμητη παγκόσμια κληρονομιά θα πρέπει να μοιραστεί », πρόσθεσε ο Temizel. (Εννοεί, να έρθουν τουρίστες πελάτες)

πηγη ellinondiktyo

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only