Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Το περίεργο όπλο των Ναζί που έμοιαζε με αγκράφα ζώνης


Οι Ναζί είχαν κάποια περίεργα όπλα τα οποία ήταν επί το πλείστον αποτυχημένα. Ένα από τα πιο περίεργα τους όπλα ήταν και αυτό το πιστόλι, που αρχικά έμοιαζε με αγκράφα ζώνης!

 Το πιστόλι επινοήθηκε από τον Louis Marquis κατά τη διάρκεια της παραμονής του σε ένα στρατόπεδο αιχμαλώτων πολέμου στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο το 1915.

Ο Marquis ήθελε ένα κρυφό όπλο για να μπορεί να ασκήσει την εξουσία του έναντι των άλλων κρατουμένων χωρίς να το αντιλαμβάνονται οι φρουροί.

Το 1934 σχεδίασε το όπλο αυτό και το ονόμασε πιστόλι Koppelschloss, αλλά ποτέ δεν παρήχθη μαζικά, επειδή δεν ήταν ακριβείς, σύμφωνα με το περιοδικό My Gun Culture

Το μεγαλύτερο όπλο αποτυχία του Χίτλερ δεν ήταν αυτό βέβαια. Πρόθυμος να εισβάλει στη Γαλλία, ο ηγέτης των Ναζί Αδόλφος Χίτλερ χρειάστηκε και συνεπώς απαίτησε να κατασκευαστεί ένα νέο όπλο που θα μπορούσε να διαπεράσει εύκολα τις οχυρώσεις – συγκεκριμένα της γαλλικής Γραμμή Μαζινό – το μόνο σημαντικό φυσικό εμπόδιο που υπήρχε ανάμεσα σε αυτόν και την υπόλοιπη Δυτική Ευρώπη.

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only