Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Οι Γιατροί Προειδοποιούν: Το Κρύο Νερό Είναι Επικίνδυνο για Αυτούς τους 9 Λόγους


Σε μία ζεστή καλοκαιρινή μέρη, τίποτα δεν μας δροσίζει καλύτερα από ένα ποτήρι κρύο νερό. Αλλά μήπως αυτό το ποτήρι μας κάνει περισσότερο κακό παρά καλό μακροπρόθεσμα;
Αυτό συζητούν οι άνθρωποι για αιώνες και τελικά έχουμε απαντήσεις. Υπάρχουν αποδείξεις πως το κρύο νερό είναι η πηγή πολλών προβλημάτων υγείας.

Δείτε 9 λόγους που θα πρέπει να αποφεύγετε το κρύο νερό:

1. Αύξηση βάρους


Το νερό δεν έχει θερμίδες, οπότε δεν θα πάρετε βάρος, απλά θα είναι πιο δύσκολο να χάσετε βάρος. Το κρύο νερό επηρεάζει την θερμοκρασία του σώματος και την ικανότητά του να χωνεύει τις τροφές.

Και όταν δεν μπορεί να διασπάσει τα λιπαρά, δεν θα χάνετε όσο βάρος θα θέλατε.

2. Ενυδατώνει



Σύμφωνα με ειδικούς, το κρύο νερό συστέλλει τα αγγεία. Η αφυδάτωση επίσης μειώνει την ροή αίματος και οξυγόνου, οπότε το κρύο νερό θα κάνει τα πράγματα χειρότερα.

3. Μειωμένη ενέργεια




Αφού πιείτε κρύο νερό, μετά από λίγο θα αρχίσετε να νιώθετε κουρασμένοι. Αυτό συμβαίνει γιατί το σώμα ξοδεύει περισσότερη ενέργεια να ζεστάνει το κρύο νερό. Καλό θα ήταν να πίνετε χλιαρό νερό, ειδικά όταν γυμνάζεστε.

4. Μειώνεται η πέψη






Το κρύο νερό στερεοποιεί το φαγητό και δεν μπορούμε να διασπάσουμε καλά τα λίπη. Έτσι, πιθανώς να νιώθουμε φούσκωμα ή δυσκοιλιότητα.



5. Μειώνεται ο παλμός της καρδιάς




Ο ρυθμός της καρδιάς επιβραδύνεται για λίγο μέχρι το σώμα να καταφέρει να επιστρέψει στις φυσιολογικές θερμοκρασίες.

6. Ερεθισμός στον λαιμό





Έρευνες δείχνουν πως το κρύο νερό μπορεί να μπλοκάρει τη ρινική κοιλότητα δημιουργώντας περισσότερο φλέγμα.

7. Ημικρανίες




Για κάποιους, το κρύο νερό σημαίνει πονοκεφάλους ή έντονες ημικρανίες. Όταν πίνετε γρήγορα ένα κρύο ρόφημα, το στόμα δεν έχει τον χρόνο να απορροφήσει το κρύο. Εάν αναστατωθούν τα νεύρα, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δυσφορία που διαρκεί αρκετά δευτερόλεπτα.

8. Για το δέρμα




Είναι καλό να πλένουμε το δέρμα μας με κρύο νερό αλλά θα πρέπει να καταναλώνουμε ζεστά ροφήματα για την συνολική υγεία του. Αυτό γιατί το ζεστό νερό αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος.

9. Αποσταθεροποιείται η θερμοκρασία του σώματος




Είναι σημαντικό να κρατάμε σταθερή την θερμοκρασία του σώματος γιατί τα όργανα τείνουν να πανικοβάλλονται όταν υπάρχουν μεγάλες διαφοροποιήσεις.

Όποτε μπορείτε, επιλέξτε ένα πιο ζεστό ρόφημα. Ξέρουμε, δεν είναι και ότι πιο εύκολο, ειδικά όσο οι μέρες ζεσταίνουν ακόμα περισσότερο, αλλά αυτή η αλλαγή θα σας ωφελήσει μακροπρόθεσμα.

Πηγή: true












Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only