Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Μια εικόνα ,χίλιες λέξεις.




Αποτυπώνονται σκέψεις,όνειρα ,οράματα ,συνδιαλλαγές,διάφορες δύστροπες ή εύκολες διαχειρίσεις ,σκέψης,μυαλού ,τρόπου και διαφόρων μεθόδων,του ίδιου μας του εαυτού.

Δε θα επιτρέψουμε σε κανένα ,να διαχειριστεί το μυαλό μας,τη ζωή μας,που μας ανήκει και εμεις ανήκουμε ,στα όνειρά μας ,στα θέλω μας ,στα δικά μας πατήματα,που θα αναμετρηθούμε μετέπειτα , με εκείνα τα αποτυπώματα ,επιτυχίας ή αποτυχίας.

Μόνο που το αντικρύζω εκείνο το προσωπάκι,σκύβω με σεβασμο ,λατρεία και του δηλώνω ,ανεπιφύλακτα καθημερινά,πως θα μαι εκεί για εκείνο πάντα ,θα μαι ο φύλακας του άγγελος ,οδηγητής και καθοδηγητής του.

Είναι λόγια αληθινά,βγαλμένα από πόνο.σκέψη ,τεράστια περισυλλογή και συνδιάσκεψη,με τον εαυτό μου τον ίδιο,με τις τύψεις μου και τις δικές μου τοποθετήσεις και αφέσεις ακόμα των αμαρτιών τους.

Δικές μου,δικές τους ,μα με μονο γνώμονα και ατομικό συμφέρον,εκείνο .της ψυχής εκείνης που πονά ,απερίσκεπτα και άκομψα ,του στοιχειοθετήσαμε και του αποδώσαμε ρόλους,δύσκολους για τα παιδικά του μπρατσάκια,για τηνπαιδική του ψυχούλα ,μα επάξια και ικανά ,τα έβγαλε εις πέρας,με το να μας συστήνει ,τα δικά του μέτρα και σταθμά,τα δικά του καθοριστικά και απεγκλωβιστικά του όρια,κατάταξής αναγκών και κυρίως ,όσων τις διαισθάνονται και τις προςφέρουν,αφιλόκερδα και ακάμματα .

Για μιας φατσούλας τα γιασεμιά τις ευωδιές εκείνες ,που θέλω πάντα να περιτριγυρίζουν.να στέκουν και να παρατηρούν τα όνειρά του,τα ζητήματα εκείνα που θα τον ωθήσουν και θα του δείξουν,δρόμους και λεωφόρους δόξας,έντιμης ,έγκυρης ,μα πιο πολύ ,με κάμματο και δηλωμένη πεποίθηση και τολμηρή επιδίωξη το να ναι νικητής ,και ποτέ ηττημένος .

Στη ζωή μας ,όλοι το έχουμε μάθει ,το έχουμε εμπεδώσει,αλλά κυρίως , μέσα απ τις διαπροσωπικές μας σχέσεις και υποσχέσεις ζωής ,που ίσως τύχει ή θελήσουμε εμείς να δώσουμε,παραδίδουμε κι ένα κομμάτι του εαυτού μας ,λαβωμένο,πληγωμένο ,μα τις περισσότερες φορές,ταλαιωπωρημένο και αφημένο ,στα δικά του διαπιστευτήρια και στα δικά του αποθέματα ,ζωής και αντοχής ,επιδίωξης ,ακόμα και παράτασής του,σε μια στάση και μια υπόσταση,με δύναμη ψυχής και αλληλουχίες κινήσεων και παρακινήσεών μας .

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only