Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Έξι αρχαία ελληνικά αγάλματα ανακαλύφθηκαν στην Μαγνησία της Μ.Ασίας


Μερικά από τα ελληνικά αγάλματα από την ανασκαφή στην Μαγνησία


ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΗ  ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Έξι ελληνικά αγάλματα, ηλικίας περίπου 2000 ετών, ανακαλύφθηκαν στις ανασκαφές της αρχαίας ελληνικής πόλης της Μαγνησίας, στη νοτιοδυτική Μικρά Ασία .

  Σύμφωνα με τον καθηγητή Ορχάν Μπινγκέλ, ο οποίος είναι υπεύθυνος των ανασκαφών από το 1984, πρόκειται για 4 γυναικεία αγάλματα, ένα αντρικό και ένα απροσδιoρίστου φύλου. Βρέθηκαν στα ερείπια ενός ναού αφιερωμένου στη θεά Άρτεμη και είναι όλα σε καλή κατάσταση.
1717 Άποψη της Μαγνησίας από το όρος Σίπυλος.«Μαζί με τα αγάλματα που εκτίθενται στην Κωνσταντινούπολη, στη Σμύρνη και το Αϊδίνιο, υπάρχουν πλέον περίπου 50 αγάλματα από τις ανασκαφές της αρχαίας Μαγνησίας.

Οι ανασκαφές θα συνεχιστούν καθώς είναι ξεκάθαρο πως μπορούμε να βρούμε και άλλα αγάλματα» λέει ο Μπινγκέλ.  Οι πρώτες ανασκαφές στην αρχαία Μαγνησία ξεκίνησαν το 1891, από την ομάδα του Γερμανού αρχαιολόγου Καρλ Χούμαν.


Μετά από 21 μήνες, η ανασκαφή είχε αποκαλύψει -έστω και μερικώς- το θέατρο, το ναό της Αρτέμιδος, το ναό του Δία, το πρυτανείο και την αγορά.   Έπρεπε να περάσει σχεδόν ένας αιώνας για να συνεχιστούν από τον Μπινγκέλ και την ομάδα του, το 1984.  -Με πληροφορίες από : www.lifo.grΔημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only