Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

Τέλος στη παχυσαρκία: Βρέθηκε το φάρμακο-αντίδοτο που την εξοντώνει, γιατί μας το κρύβουν


Παχυσαρκία!Ποιο το φάρμακο που την εξοντώνει;Μια μάλλον τυχαία ανακάλυψη οδήγησε τους επιστήμονες, όχι μόνο στον εντοπισμό των γονιδίων που ευθύνονται για την παχυσαρκία, αλλά και σε ένα φάρμακο που,ενώ χορηγείται για άλλο λόγο,έχει την ικανότητα να ανακόπτει την αποθήκευση λίπους.

Πρόκειται για ένα φάρμακο που, ήδη χορηγείται για τη θεραπεία του γλαυκώματος και ενδέχεται να αποτελέσει μέρος της θεραπευτικής τακτικής κατά της νόσου, ακόμα κι αν το άτομο συνεχίζει να καταναλώνει παχυντικές τροφές.


Στη διαπίστωση αυτή κατέληξε επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Γέιλ που σε σχετικό άρθρο του επιστημονικού εντύπου Science εκφράζουν την πεποίθηση πως έχουν βρει έναν νέο τρόπο να ανασχηματίσουν τη μέθοδο που οι πυλωροί του εντέρου ρυθμίζουν το λίπος.

Η κατανόηση του μηχανισμού αυτού οδήγησε τους επιστήμονες σε μια κατηγορία φαρμάκων που είναι ήδη εγκεκριμένα για χρήση σε ανθρώπους και παράγουν το ίδιο αποτέλεσμα. Έχουν έτσι βάσιμες ελπίδες ότι βρίσκονται κοντά στην επόμενη γενιά σκευασμάτων για τον έλεγχο του σωματικού βάρους.

Διαβάστε ακόμα:  Το φυσικό στοματικό διάλυμα που θα σας αφαιρέσει την πλάκα από τα δόντια μέσα σε ένα λεπτό.
Παχυσαρκία στην εφηβεία

Τι έδειξε η έρευνα με το φάρμακο για την παχυσαρκία
«Το λίπος απορροφάται από το σώμα μέσω του εντέρου και συγκεκριμένα των λεμφικών αγγείων. Στα ποντίκια, τα λεμφικά αγγεία έκλεισαν και τα σωματίδια λίπους δεν μπορούσαν να εισχωρήσουν. Έτσι τα λιπαρά αποβάλλονταν από το σώμα και τα τρωκτικά δεν έπαιρναν βάρος,ακόμα και όταν έκαναν διατροφή με πολλά λιπαρά», εξηγεί ο Δρ Φενγκ Ζανγκ,που έδωσε τις σχετικές διευκρινήσεις.

Πάντως η μελέτη είναι η πρώτη που δείχνει ότι τα λεμφικά αγγεία στο έντερο παίζουν κομβικό ρόλο στο «ταξίδι» των λιπαρών από το γαστρεντερικό στην αιματική ροή, μια διαδρομή που σηματοδοτεί αν θα μετατραπούν σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά ή θα αποθηκευθούν στον οργανισμό.

Ο Δρ Φενγκ Ζανγκ και οι συνεργάτες του εντόπισαν δύο βασικά γονίδια στα εντερικά κύτταρα, που, όταν τα αφαίρεσαν, τα εντερικά κύτταρα «έκλεισαν» αντί να μείνουν «ανοιχτά». Τα ποντίκια, που δεν είχαν αυτά τα γονίδια και έκαναν διατροφή με λιπαρά τρόφιμα για πάνω από οκτώ εβδομάδες δεν πήραν βάρος, ενώ δύο μη γενετικά τροποποιημένα ποντίκια εξελίχθηκαν άμεσα σε παχύσαρκα.

Διαβάστε ακόμα:  Καπνιστές Προσοχή: Καθαρίστε τα πνευμόνια σας εύκολα με ΑΥΤΗ τη Θαυματουργή Συνταγή!
Οι αναστολείς της κινάσης Rho, μια ομάδα μορίων που ήδη χορηγούνται στη θεραπεία του γλαυκώματος για τη μείωση της πίεσης στο οπτικό νεύρο, όταν χορηγήθηκαν σε φυσιολογικά ποντίκια μείωσαν την κυτταροσκελετική πίεση και επίσης συντέλεσαν σε μετατροπή των ανοιχτών σε κλειστά λεμφικά αγγεία και σταμάτησαν την απορρόφηση του λίπους.

Πως θα καταπολεμηθεί η παχυσαρκία
«Βάσει αυτών των εξελίξεων έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι τέτοια φάρμακα θα μπορούσαν να δοκιμαστούν στο πλαίσιο κλινικών ερευνών για να ελεγχθεί πως επιδρούν επί της απορρόφησης των λιπιδίων και στην απώλεια βάρους, άρα και στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας», λέει ο Δρ Ζανγκ.

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το κλείσιμο των λεμφικών αγγείων μπορεί να εξασθενήσει την απορρόφηση σημαντικών θρεπτικών συστατικών από τα χυλομικρά ή να επιφέρει ανεπιθύμητες ενέργειες ως προς την αποβολή των υγρών ή τα ανοσοκύτταρα

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only