Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Τι δείχνει ο τρόπος που τρώτε για την προσωπικότητά σας


Τα μικρά και καθημερινά πράγματα είναι αυτά που δείχνουν πολλά για την προσωπικότητά μας, όπως για παράδειγμα ο τρόπος που συνηθίζουμε να τρώμε. Ανακαλύψτε σε ποια κατηγορία ανήκετε και σκεφτείτε αν έχουμε πέσει μέσα.

Μας συγχωρείτε εκ των προτέρων αν αποκαλύπτουμε περισσότερα απ’ όσα θέλετε για τον χαρακτήρα σας…

Ο «τρώω αργά και βασανιστικά»


Αν δεν ανήκεις σ’ αυτήν την κατηγορία, το να είσαι στην ίδια παρέα με κάποιον που τρώει αργά, είναι κουραστικό και βασανιστικό. Αν όμως ανήκεις σ’ αυτή την κατηγορία σημαίνει ότι θες ν’ απολαμβάνεις το φαγητό με την ησυχία σου.

Δεν είσαι από τους ανθρώπους που τους αρέσει η βιασύνη και θες να ζεις την κάθε στιγμή. Το ίδιο μότο εφαρμόζεις τόσο στις προσωπικές σου σχέσεις όσο και στη δουλειά. Ωστόσο, καμιά φορά μπορεί να μην έχεις αίσθηση του χρόνου κι αυτό οδηγεί σε προστριβές με τους γύρω σου.


Εκείνος που εξαφανίζει το περιεχόμενο του πιάτου σε 5 δευτερόλεπτα


Τα άτομα που τρώνε με… ταχύτητα φωτός έχουν ταλέντο στο να διεκπεραιώνουν κάθε τους υποχρέωσηνωρίτερα από την προθεσμία που τους έχει δοθεί. Συνήθως είναι καλοί στο να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα, τους αρέσει ο ανταγωνισμός (σε θεμιτά επίπεδα) και πάντα σκέφτονται ποιο θα είναι το επόμενό τους βήμα. Ωστόσο, καταπιάνονται τόσο ζεστά με όσα έχουν να κάνουν που ξεχνούν ν’ αφιερώσουν χρόνο στον εαυτό τους με αποτέλεσμα να χάνουν στιγμές. Λογικό, αφού είναι συνέχεια στο τρέξιμο!

Αυτός που μασουλάει δυνατά

Ξέρετε για ποιους λέμε. Για εκείνους που ρουφούν δυνατά τη σούπα τους ή μασάνε δυνατά το φαγητό τους. Αυτά τα άτομα είναι αυθόρμητα, δεν αφήνουν το άγχος να τους νικήσει και κυρίως δεν τους νοιάζει η γνώμη των άλλων. Έχουν τους δικούς τους ρυθμούς, είναι εξωστρεφείς, ειλικρινείς και δεν τους αρέσει να προσποιούνται. Για όλους αυτούς τους λόγους, μπορεί να μην τα πηγαίνουν καλά με όλους…

«Να σου πάρω μια πατάτα;»


Μετάφραση: «Να σου πάρω όλες τις πατάτες;». Από πολλούς μπορεί να θεωρείται χαριτωμένη συνήθεια, όμως, όταν ο κολλητός/ ή ή ο σύντροφός σου έχει σύστημα να σου κλέβει το φαγητό σε καθημερινή βάση, είναι το λιγότερο ενοχλητικό. Τι δείχνει αυτό για τον χαρακτήρα τους; Ότι είναι αρκετά κτητικοί και ότι τους αρέσει να παίρνουν αυτό που θέλουν εδώ και τώρα. Γενικά, είναι τρυφεροί με τα κοντινά τους πρόσωπα, όμως κάποιες φορές υπερβαίνουν τα όρια.


Ο «δεν μοιράζομαι το φαγητό μου»

Το σίγουρο είναι πως δεν θα μπορούσε να τα βρει με τίποτα με αυτόν που θέλει να «κλέβει» το φαγητό των άλλων. Δεν λέμε ότι είναι εγωιστές αλλά, τουλάχιστον στο φαγητό, βάζουν τον εαυτό τους, πάνω απ’ όλους. Είναι δυναμικοί χαρακτήρες και δεν ντρέπονται να πουν «όχι». Σε κάποιες ιδιαίτερες περιπτώσεις, πάντως, ίσως σου δώσουν να δοκιμάσεις μια μπουκιά…

Εκείνος που σηκώνεται μέσα στο βράδυ και αδειάζει το ψυγείο


Όλοι το ‘χουμε κάνει κάποια στιγμή, όμως υπάρχουν κάποιοι που το κάνουν κατ’ εξακολούθηση, πολύ τακτικά! Νιώθουν την ανάγκη να σηκωθούν από το κρεβάτι μέσα στα μεσάνυχτα, ν’ ανοίξουν το ψυγείο και να το αδειάσουν. Η παρόρμηση αυτή δείχνει ότι αφήνουν τα συναισθήματά τους να τους κυριεύουν- κάποιες φορές αυτό τους βγαίνει σε καλό και κάποιες άλλες σε κακό!

Ο επιλεκτικός

Τρώει πολύ συγκεκριμένα φαγητά και εννοείται πως όταν πάει σ’ ένα εστιατόριο, είναι πολύ επιλεκτικός σ’ αυτά που θα παραγγείλει. Τα άτομα αυτά ξέρουν ακριβώς τι θέλουν, όχι μόνο στο φαγητό αλλά και στη ζωή τους και είναι γεμάτα φιλοδοξίες. Τους αρέσει η οργάνωση και η σταθερότητα αλλά δεν είναι δεκτικοί στο να δοκιμάζουν καινούρια πράγματα- κάθε απρόβλεπτη αλλαγή τους τρομάζει.

Αυτός που λερώνεται… πολύ

Είναι εκείνος ο φίλος σας που τρώει μακαρόνια και έχει λερωθεί από πάνω μέχρι κάτω με σάλτσα. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του; Είναι αυθόρμητος, ειλικρινής, αισθηματίας και πολύ χαριτωμένος! Όσες φορές κι αν του πείτε να σκουπιστεί, εκείνος θα το ξεχνάει…

mama365

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only