Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Αρχαιολογικές ανακαλυψεις: Βρέθηκαν αρχαία ελληνικά μουσικά όργανα στον Εύξεινο Πόντο!


Αρχαιολογικές ανασκαφές πραγματοποιούνται εδώ και τρία χρόνια στη νοτιοδυτική Ρωσία, εκεί που κάποτε δέσποζε το βασίλειο του Βοσπόρου, με τα ευρήματα να είναι εντυπωσιακά.

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Αρχαιολογίας της Ρωσίας έφεραν στο φως κομμάτια από αρχαία ελληνικά μουσικά όργανα, μιας άρπας και μιας λύρας, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο TASS.

«Μέχρι πρότινος γνωρίζαμε μόνο για μια μερικώς διατηρημένη αρχαία ελληνική άρπα, που βρέθηκε στη νεκρόπολη του Πειραιά και τους μανδάλες μιας άρπας που βρέθηκαν στη νεκρόπολη του Ταράντο στη νότια Ιταλία. Η άρπα που βρέθηκε στον Πειραιά χρονολογείται στον 5ο αιώνα π.Χ. και οι μανδάλες από τον τρίτο ή δεύτερο αιώνα π.Χ.. Σε σύγκριση με αυτές τις ανακαλύψεις, η άρπα που βρέθηκε στη χερσόνησο Ταμάν είναι ένα από τα πιο παλιά και πιο καλά διατηρημένα αρχαία ελληνικά μουσικά όργανα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι Ρώσοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα δύο αρχαία μουσικά όργανα, κατά τη διάρκεια ανασκαφών σε μια αρχαία νεκρόπολη, κοντά στην πόλη Βόλνα. Μάλιστα εκτιμούν ότι σε εκείνο το σημείο υπήρχε μια ελληνική πόλη από τον 6ο αιώνα π.Χ. μέχρι τον 4ο αιώνα μ.Χ., η οποία ανήκε στο βασίλειο του Βοσπόρου.

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only