Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Πώς να σχεδιάσω πλάνο αλλαγών?


Η ζωή μας τάσσεται και κατατάσσεται με ενδείξεις και αποδείξεις ,σε διάφορα στάδια,τομείς,αποδοχής,παραδοχής,αναδοχής ,μα κυρίως της δικιάς μας εκδοχής και προσωπικής κατάθεσης ψυχής.
Τα πάντα ρέεουν,καταρρέουν,εφόσον εμείς δώσουμε την άδεια να εισβάλλουν καθοριστικά και αποκλειστικά,γεγονότα και συμβάντα που θα μας στοιχειώσουν και θα καταστήσουν  έρμαια εμάς,σε ενδεχόμενες αλλαγές και νέες ανακατατάξεις της ζωής μας.
Εμείς και μόνο εμείς,θα χαράξουμε τις νέες πορείες,διαμαρτυρόμενοι πάντα για όσα επιτρέψαμε και αφήσαμε να μας συμβούν και να τα βιώσουμε με το χειρότερο τρόπο.
Αυτή τη φορά όμως πρέπει να σταθούμε και να συμπαρασταθούμε στον εαυτό μας και μόνο.
Να καταλάβουμε πως ότι και αν αξίζουμε ,που σίγουρα το αξίζουμε,πρέπει να σταθεί ουραγός και αρωγός,συνοδοιπόρος μας και κατευθυντήρια γραμμή,στη μετέπειτα νέα πορεία της ζωής μας.

Αυτή που μας αξίζει και οφείλουμε να την υποδεχθούμε και να την καλοδεχτούμε ,με σύννεση,μετριοφροσύνη,λογική,ενάρετη υπόκλιση της δικής μας και μόνο υποστήριξης,των θέλω μας και των προτεραιοτήτων μας.
Στεγάζουμε τα όνειρά μας και τα συστεγάζουμε,κάτω όμως από διαφορετικά σκέπαστρα,που ο καθένας δίνει και αποδίδει τη δική του ανάγκη,για προσαρμογή και αναγκαιότητα ,απέναντι σ αυτά.

Το πιο εύκολο,ανώδυνο και κυρίως ακίνδυνο μέσο,κατάρτισης και απόκτησης ,προπάντων,της δικήςμας αποπεράτωσης,ανασφάλειας και υποχωρητικότητας,είναι το να εφαρμόσουμε το δικό μας σχέδιο,απεμπλοκής και απεγκλωβισμού,απ τον εκάστοτε δυνάστη και κατακτητή ,επιβαλλομένων πρέπει και ισχυρά αντιρρησία,των δικών μας θέλω και πλάνων ζωής.
Αρχικά ,προσπαθούμε να περιορίσουμε το χρόνο μας,υπέρ των δικών μας αναγκών και προτεραιοτήτων.
Επιβάλλεται να επιλέξουμε και να κατασταλάξουμε σε τρόπους και μέσα,απασχόλησης θετικής και ευνοικής,εξέλιξής μας,ως προσωπικότητες και επάξιες δημιουργίες του Θεανθρώπου.
Να δούμε ,να καταννοήσουμε και να ενστερνιστούμε,πως πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε εμείς,τι αποφάσεις θα πάρουμε,για το δικό μας καλό και για ωφέλιμο χρόνο προς εμάς.
Το να ασχοληθούμε με δραστηριότητες που επεκτείνουν τα σύνορα και τα όρια της προσωπικότητάς μας,της αυτογνωσίας μας,ακόμα και διαφόρων καλλιτεχνικών πλευρών και9 στοιχείων του εαυτού μας,ο καθένας ξεχωριστά και όπως μόνο ο ίδιος το αντιλαμβάνεται.
Να βρούμε τρόπους εκτόνωσης,απελευθέρωσής μας ,του καταπιεσμένου μας είναι και των δραματικών στοιχείων ,που επιβλήθηκαν μεν,αλλά βρήκαν πρόσφορο έδαφος,αποδοχής και ιδιαίτερα τεράστιας χρονικής επιτήρησης και συντήρησής τους,διατήρησής τους,μέσα σε έναν κυκαιώνα εξελίξεων και συμπαρατάξεων,πτυχών της ζωής μας.
Κοινωνικές συναναστροφές,βόλτες,ταξίδια ,γενικά ότι μας γεμίζει με θετικά συναισθήματα και απομονώνει επιτυχώς τα ισχυρά ως τώρα αρνητικά σχέδια,σκέψεις και καθιερωμένα ,διατηρητέα ,πρέπει,ανώφελα όμως τώρα και εντελώς άχρηστα και ποτέ απαραίτητα,ως εφόδια για τη νέα μας ζωή,το νέο αναζητούμενο Παράδεισο,έναντι της ποταπής και μηδαμινής Κολάσεως,ως τώρα παρευρισκόμενοι και διατηρητέοι κρίκοι,αυτής της αλυσίδας.
Μα τώρα τα δεσμά κόπηκαν,οι ομφάλιοι λώροι,τεμαχίστηκαν και ιδού η δική μας ελευθερία.
Ας πετάξουμε με τα δικά μας φτερά,με το φύλακα άγγελό μας και ας ζήσουμε το δικό μας ΕΠΙΓΕΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ,,,ΑΓΑΠΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΘΑΥΜΑΣΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ,,,ΕΝΟΣ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΖΩΗΣ ,,,ΥΠΑΡΚΤΟΥ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟΥ.




ΠΗΓΗ ANNA ZANIDAKH





Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only