Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Οφείλω


Οφείλω δεν οφείλω,δεν είναι ανάγκη να διαπραγματευτώ και να διεκδικήσω. Το να ξέρω μόνη μου και να προσπαθώ να συνεισφέρω και εναποθέτω κάθε φορά με το δικό μου τρόπο και τρόπο,τα μέγιστα και αρεστά ,που είναι κατά τη γνώμη μου και τη δική μου κρίση ,το θεωρώ ,απόλυτα κατανοητό και αρεστό, εκ μέρους μου.

Τώρα αν οφείλω και τι οφείλω και αν θέλω να το διατυμπανίζω και να το λέω έτσι ώστε να μην ξεχνιούνται οι καλοσύνες και οι καλοπροαίρετες πράξεις και συμπράξεις,ατόμων που πίστεψαν σε μένα και με το δικό τους τρόπο, μου έδωσαν μια ακόμη ώθηση ,στο να κυνηγήσω το όνειρό μου ,είναι βεβαιότητα υποστηρικτέο από τη μεριά μου και δε θα κουραστώ να τους αναφέρω και να τους ευχαριστώ.

Το ότι σε κάποιες δύσκολες στιγμές μου ,μου συμπαραστάθηκαν φίλοι,φίλες,γνωστές και άγνωστοι,έστω και μέσα από διαδικτυακά μέσα,χωρίς καν να ξέρουν και να έχουν επίγνωση του μεγέθους και της ποιότητας της στήριξής τους,αφήστε το σε μένα,να ξέρω και να έχω επίγνωση του μεγαλείου της ψυχής τους και της ανθρωπιάς τους.

Το να είσαι άνθρωπος,να έχεις υπόσταση και απόλυτη συναίσθηση του τι κάνεις και πορεύεσαι ,δε σε απαλλάσσει από την κακή τροπή που έχει καμιά φορά το μυαλό σου,να διώκεις και να επιδιώκεις,να εξωθείς και να εξασθενείς αντοχές και πεποιθήσεις,κρίσεις και επικρίσεις.

Οφείλω να παραδεχτώ πως ίσως ή και σίγουρα να πλήγωσα ,να θύμωσα να νευρίασα ,αλλά πιο πολύ ίσως να καταφέρθηκα ενάντια σε κάποιους ,χωρίς να φταίνε και να το αξίζουν.

Το αναγνωρίζω και θέλω να τους διαβεβαιώσω,πως αυτή η συμπεριφορά ,ποτέ δε γίνεται ,τυχαία,ή επειδή έτσι θέλω να ταλαιπωρώ ή να προβληματίζω τους άλλους.

Έγινε γίνεται και θα γίνεται πιστεύω,γιατί ενώ ξέρουν ,βλέπουν και αντιλαμβάνονται ,πως απ τη γραφή ,την ποίηση,το διήγημα ,και με ότι τέλος πάντων καταπιαστώ και αφοσιωθώ ,παίρνω δύναμη ,θάρρος και όρεξη για να ζω,πάνε με το δικό τους τρόπο,όχι πάντα φθονερό και επιβλαβή,αλλά με το να αντιτίθενται και να μη θέλουν να αφουγκραστούν τις δικές μου εναγώνιες και ποτέ μεταννοημένες προσπάθειες ,στο να κυνηγήσω το όνειρό μου,ήδη το έχω καταφέρει ως ένα βαθμό ,αλλά να θέλουν να υποδυθούν ρόλους ,που δεν τους έχω αναθέσει και δε θα το κάνω ποτέ.

Το ρόλο τον ουσιαστικό και τον ωφέλιμο για μένα,τον έχει παίξει ένας και μοναδικό ,φύλακας και συμπαραστάτης,οδηγός και συνοδοιπόρος,στη θέληση μου να ανασαίνω και να παίρνω βαθιές εισπνοές ,για την επιβίωση μου και τις καλυτερεύσεις συνθηκών και προγραμματικών,όχι δηλώσεων,αλλά
ανακοινώσεων,εσωτερικών μου αναγκών και καλύψεων αυτών.

Οφείλω και πάντα θα το υποστηρίζω ένα τεράστιο ευχαριστώ ,σε όσους με στηρίζουν και αποσπούν τη δική μου προσοχή και θέληση για φιλία,ανθρώπινη,αληθινή και ποτέ με μέσα ύπουλα και καταναγκαστικής ,υποχρεωτικής ,επιδίωξης,για να επωφεληθούν,παρά για να συστρατευθούμε και
να οργανωθούμε ενάντια και κατά της ανάδειξης άλλων ,άσκοπων και μη καίριων προβλέψεων,παρά παραβλέψεων αυτών και των συναφή κιγκλιδωμάτων,κατωτερότητας και ποτέ ανωτερότητας του εαυτού τους.



πηγη ANNA ZANIDAKH

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only