Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

σχέσεις,υποσχέσεις,αληθινές,ψεύτικες ,υποδυόμενες,αναβαθμισμένες.

Ολες αυτές οι υποστηριζόμενες,απόρρητες,μυστικοπαθείς και πόσων άλλων ειδών κατηγορίες,δεν μπορούμε να τις εντάξουμε και να τις κατατάξουμε,ανάλογα με το τι πρεσβεύει και επιδιώκει ο καθένας απο μας,τι σκοπούς,ανάγκες και δικά ΄του κενά ,θέλει και επιδιώκει να καλύψει,να ανακαλύψει και στο τέλος ίσως ακόμα και να τα συγκαλύψει.

στη ζωή μας ,ποτέ τα πράγματα δεν έρχονται όπως τις επιθυμούμε ,ακόμα και όπως τις επιδιώκουμε,

Πάντα θα υπάρχει μια Ανωτέρα Δύναμη ονόματι Θεός,ο Πλάστης και Δημιουργός μας,που θα οδηγεί ,θα κατευθύνει και θα χαράσει τη δική του πορεία,απευθυνόμενη για μας,που εμάς ,ούτε καν την παραμικρή ιδέα δεν έχουμε ,ούτε φυσικά και περνάει από το μυαλό μας.

άλλων είναι μικρό ,στενό,κουφιοκεφαλάκηδες κα σε άλλους ,είναι διευρυμένη επαρχία,να χαριτολογήσω,επεκτεταμένης και αυξημένης δραστηριοποίηςής του και ενεργοποίηςής του,με στόχο την ελυθερία ,σκέψης,θέσης ,απόφασης,μα κυρίως στο να δώσει τη δυνατότητα και το δικαίωμα οι άλλοι να απευθυνθούν και να πάρουν τις ανάλογες αποφάσεις κρινόμενες από τα ήδη γεγονότα και συμβάντα.

Μα τις περισςότερες φορές,δεν είναι λίγες,κυρίως οι γυναίκες ,που δε δέχονται,δε θέλουν και δεν πειραματίζονται πλέον,στο να ζήσουν ,να συμπορευτούν και να συνεχίζουν αντάμα για το κοινό τους καλό ,το δικό τους,των παιδιών τους,γενικά της οικογενείας τους.

Γενικά και ποτέ αφηρημένα ,θέλουν και παλεύουν να στηρίξουν τον εαυτό τους,να πάρουν δύναμη,μέσα από τον ίδιο τους τον εαυτό ,με μόνο σύνθημα και παρότρυνση,εςύ για μένα και εγώ για σένα.

αν ο πατέρας ,μα κυρίως η μητέρα,δενείναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση,τότε όλοι γύρω τους,δεινοπαθούν και χωρίς να υπερβάλλω ,εν τη ροή του λόγου μου,ασφυκτυούν και πνίγονται ,μέσα στο ίδιο τους το οικογενειακό περιβάλλον,αλλά και ανάμεσα στα δικα τους αγαπημένα μεν πρόσωπα.αλλά απέχοντας ,από αυτά.

ναι μεν είναι παρόντα και παρευρισκόμενα,ως οντότητες παρουςίες,αλλά οι ψυχές τους ,το είναι τους ,απομακρυσμένο και βοά ,μέσα από τις κραυγές των σιωπών τους,που ολοένα και μεγενθύνονται και αυξάνονται.

απολύτως θεμιττές ή όχι,λαμβάνονται και οι αποφάσεις,στο να μη παλέψουν,να μην προσπαθήσουν,παρά να αφήσουν το χρόνο να κυλήσει και να φέρει ότι είναι δυνατόν,και μη αποφευκτέο,παρά να κάνουν τη δική τους προσπάθεια και τα πρέπει των άλλων,να υπερτερούν,έναντι των δικών τους,

μα αυτή τη φορά ,κοιτούν μπροστά,τη ζωή τους,το δικό τους καλό και μόνο,απομονωμένο και απενεχοποιημένο από τα κλιςέ και τους ηθικούς                                           φραγμούς και αποστασιοποιήσεις.

είναι πλέον στη θέση να αντικρύσουν τους άλλους κατάματα και να φωνάξουν,με όση δύναμη τους έχει μείνει και απομείνει,είμαι και εγώ εδώ,αξίζω,είναι καθήκον μου να σώσω τον εαυτό μου να σωθώ,

σ αυτες τις περιπτώσεις,,κανείς και τίποτα δε δύναται να αντισταθεί και να αντισταμήσει παράγοντες και συγκυρίες,αφού το μόνο επιδιωκόμενο,είναι να καταφέρει το πλήγμα,ενάντια στη δύναμη εκείνη,προσωποιώντας το ταίρι τους,να την πονέσει θελλημένα και να καταφέρει με τέτοιο τρόπο,όχι απαραίτητα ύπουλο και βασανιστικό,αλλά ειλικρινή ,αληθινό και συννειδητοποιημένο,ότι και αυτοί αξίζουν το μερίδιο,όχι της ευθύνης μόνο,αλλά και της καλοςύνης ,της αγάπης τους.

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only