Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Φταίω μόνο εγώ ?


Ολοι και όλα στριφογυρίζουν στο μυαλό μου.
Μα η θολούρα του έντονη,δε μ αφήνει να σκεφτώ ξεκάθαρα ,να διαπραγματευτώ με τις ανησυχίες μου και τους προβληματισμούς μου.
Επιτέλους τι να θέλει πια?

Δεν ξεκουράζεται ποτέ και δεν αναπαύεται,αλλά πώς να γίνει όλο αυτό ,όταν κι εγώ αναζητώ και αποζητώ να καθοδηγηθώ και να οδηγηθώ σε σωστές αντιλήψεις κι όχι στείρες κι αποστεομένες σκέψεις και αντιδράσεις.

Το κεφάλι μου θα σπάσει,αφού ένα και μοναδικό ερώτημα διακατέχει όλο μου το είναι.
Φταίω μόνο εγώ ?είναι δίκαιο να μου ρίχνουν συνέχεια τις ευθύνες?

Ξέρω πως είμαι ο πιο αδύναμος κρίκος,κι ώς έχει,θα αναγκαστώ και θα υποστώ τις κριτικές και τις ποινές ,που οι άλλοι ,οι σωστοί και οι δήθεν αθώες περιστερές ,θέλουν με τόση λαχτάρα να μου επιβάλλουν.

Η ζωή πάντα μιλά,δίνει τα δικά της σημάδια,χτυπά τα δικά της καμπανάκια.
Μα επιλεκτικά κάποιοι ,δεν αδυνατούν τόσο να τα ακούσουν,όσο να τα δεχθούν και να αποδεχθούν τις προσκλήσεις της και τις προκλήσεις της.

Γεγονότα που μπροστά τους,θα φανεί η δική μας μεγαλοςύνη,το δικό μας δίκιο αλλά και συγχρόνως θα ταρακουνηθούν τα δικά τους ,σάπια και σαθρά θεμέλια ζωής.

Που πάντα είχαν φροντίσει να την επικαλύψουν ,για να καλύψουν τα δικά τους λάθη και σφάλματα ,για να ωραιοποιήσουν τις διάφορες καταστάσεις,αλλά κυρίως με το να θελήσουν να δώσουν τα δικά τους στίγματα ,αλλά πάνω στα κράματα και τα μίγματα αναλήθειας και αςύμφορης υποκριςίας και φθόνου,ζήλιας ,σαρκασμού .

Το να φταίω το καταλαβαίνω,το ασπάζομαι και θα το επικροτώ πάντα,τη γνώμη σας,τη δική σας δικαιολογημένη ή αδικαιολόγητη παρεμβολή και εισβολή,στο δικό μου χώρο,στο χώρο του ησυχαστηρίου της ψυχής μου,της ακοής μου ,των δικών μου ευθυνών και αναλόγων δικαιωμάτων,που ίσως και να χω δώσει,αλλά ποτέ δε θα τεθώ απέναντί σας ,για να νοιώσετε τη χαρά και την ευχαρίστηση ,να φάτε και τις δικές μου σάρκες,των εσωψύχων μου και των δικαιωματικά κατοχυρομένων δικών μου και μόνο απαντήσεων και απόψεων.

Παντού κριτές ,επικριτές,θες δε θες,ζητάς δε ζητάς,όλοι και από κάτι θα χουν να σου προςάψουν ,να σε κατηγορήσουν,αλλά γι αυτούς ,για τα δικά τους πλημμελήματα,αμαρτήματα,κουβέντα,τηρώντας απόλυτη σιγήν ιχθύος.

Καθώς λέει κι ο λαός μας,πολύ σωστά,σοφά και επιδεικτικά,πως το ψάρι βρωμάει απ το κεφάλι.
Ετσι και σε μας ,το κεφάλι είναι όλη η κοινωνία ,που αμελλεί και δεν αποσκοπεί στη δική της καλυτέρευση,αλλά στη στοχοποίηση και στο λιθοβολισμό ψυχής ,των άλλων.

Των  παρά έξω από μας μεν,αλλά διεισδύοντας στα δικά τους χωράφια και μονοπάτια της ζωής τους,στις δικές τους στράτες,που ως διαβάτες ή παραβάτες,φρόντισαν και απομάκρυναν τα κακοποιά στοιχεία που δυσχεραίνουν και ολισθαίνουν όλο και περισςότερο σε μια κατρακύλα ζωής,ψυχής και καρδιάς ,που τόσα χρόνια πάλεψαν,άντεξαν κι όρθωσαν το ανάστημά τους,απέναντι στη φτώχεια ,όχι ζωής ,αλλά του μυαλού ,του καθενος ή της καθεμιάς ,που εν πτωχώ τω πνεύματι,έσονται μακάριοι!!!




ΠΗΓΗ ANNA ZANIDAKH

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only